Az megvan, mi április 4. nemzetközi jelentősége?

H.Maja • 2015. április 04., szombat •
Idén már harmadszor csatlakozott Szombathely is a nemzetközi párnacsata napot tartó települések sorába. Legális tömegverekedés volt a Fő téren.
Az megvan, mi április 4. nemzetközi jelentősége?

Az esemény rövid leírása: összejön egy csomó ember, párnákkal felszerelkezve elkezdi egymást püfölni, a párnák szétszakadnak, a tollak szerteszét repülnek, mindenki nevet, jól érzi magát, takarítás. Hogy ebből hogyan lett nemzetközileg egyezményes nap, évenkénti program, azt csak az tudja megérteni, aki már részt vett legalább egy ilyen alkalmon. Van annak egy semmihez sem hasonlítható bája, hogy az ember a Fő tér közepén kezében egy jókora párnával azért üti a többieket, mert ők ezt szeretnék, várnak rá. Persze mindenki kap, személyeskedésnek itt nincs helye.

A következő fokozatot akkor éri el a buli, amikor egy-két párna szétszakad és a tollak nem csak a földet lepik el, de szállnak a levegőben, ami a látást és a közlekedést egyaránt nehezíti. Mint Nagy Dániel főszervezőtől megtudtuk, a cél a közösségépítés, valamint, hogy egy kis színt vigyenek a város életébe. Nos, mindkettőt biztosan sikerült elérni. Aki eljött, akár még ha aktívan nem is vett részt a nagy csatában, egész biztosan jól érezte magát. Látványnak sem volt utolsó, amikor a Külsikátor előtti tér részen fehérbe borult a térkő, miközben lokális havazásnak is szemtanúi lehettünk a kavargó tollpihék jóvoltából.

                   

                                                         Nagy Dániel főszervező

 

Valószínűleg a nem túl meleg időjárás miatt nem jött el mindenki, aki az esemény facebook oldalán jelenlétét előre jelezte, de a résztvevők száma nem befolyásolta a hangulatot. Különben is, Nagy Dániel nyár elejére vizi pisztolyos csatát is tervez már, lehet majd létszám tekintetében szépíteni. Aki tehát engedélyezett módon, játékosan és Szombathely közepén szeretné „tönkre lőni” társait, az figyelje majd Dani felhívását a facebook-on!

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére