Az ELTE-SEK hallgatója a MEFOB-bajnok vívó, aki a kis olimpiára készül

PCS - fotó: Sándor Tamás, facebook • 2017. május 29., hétfő •
Siklósi Enikő már gyermekkora óta látogatja a vívótermet. Hosszú évek kitartó munkájával sikerült aranyérmet szereznie az idei MEFOB döntőn, ezzel is öregbítve Szombathely és az ELTE-SEK hírét. A tehetséges és szépséges ifjú hölgy Tajpejbe készül, hogy ott is letegye névjegyét.
Az ELTE-SEK hallgatója a MEFOB-bajnok vívó, aki a kis olimpiára készül

Tizennégy felsőoktatási intézmény több mint 200 sportolója vett részt a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Vívóbajnokság döntőjén, amelyet immár hetedik éve rendeztek meg a Debreceni Egyetem Sporttudományi Oktatóközpontjában. A megmérettetésen remekül szerepeltek az ELTE Savaria Egyetemi Központ hallgatói is és egyéniben, valamint csapatban is több érmet szereztek.

Tőr fegyvernemben második helyen zárt a Juhász Helga, Lipták Laura, Honti-Kis Dominika és Sikósi Enikő összetételű csapat. Míg a párbajtőrözők mezőnyében bronzérmet szereztek a szombathelyiek. (Csapattagok: Siklósi Enikő, Lipták Laura, Honti-Kis Dominika) Egyénileg Siklósi Enikőnek sikeredett legjobban a debreceni MEFOB döntő. Az ELTE-SEK harmadéves rekreációfejlesztés szakos hallgatója aranyérmes lett a párbajtőrözők között.

Először is gratulálunk a bajnoknak. Gondoltad volna, hogy sikerül az élen végezned?

Őszintén szólva nem terveztem előre semmit. Úgy voltam vele, hogy keményen készülök és megpróbálom a legtöbbet kihozni magamból. Nagyon örülök, hogy sikerült az élen végeznem.

Miért pont a vívás, hiszen a legtöbb lány valamilyen csapatsport felé nyit gyermekként?

Tapolcán nőttem fel, ott nyílt lehetőség arra, hogy kipróbáljam ezt a gyönyörű sportágat. Annyira megtetszett a párbajtőr, hogy a teremben ragadtam, igaz már a Honvéd színeiben vívok.

Meg sem fordult a fejedben, hogy más sport felé nyiss?

Dehogynem, sok mindent kipróbáltam. Sokáig néptáncoltam, de kipróbáltam a kézilabdát is. A tenisz és az atlétika sokáig része volt az életemnek, de most a család, az iskola és a vívás mellett másra nincs is időm.

Csapatban is eredményesen szerepeltetek. Milyen tervekkel, esélyekkel indultatok?

Nem határoztunk meg konkrét célokat, ami lehet elsőre furcsának hangozhat. Valójában úgy vágtunk neki, hogy azt mondtuk: szeretnénk minél jobb helyen végezni. Úgy vélem tökéletes taktikát választottunk, persze titokban reménykedtem, hogy sikerül csapatban is dobogón végezni.

Az egyéni sikernek pedig egy újabb verseny az eredménye. Úgy fest, hogy kemény edzések várnak rád.

Igen, hiszen a MEFOB-győzelemmel indulási jogot szereztem az Universiade-ra, amelyet az egyetemi sportolók számára szerveznek. Több sportág jeles képviselői méri itt össze tudását. Ünnepi nyitó és záró ceremónia is lesz, emiatt nevezik egyébként Kis Olimpiának is ezt a versenyt. Az idei megmérettetésnek Tajpej ad otthont és augusztusban lesz, szóval sok idő nem marad a pihenésre.

Milyen célokkal vágsz neki az Universiade-nak?

Szeretnék minél jobb eredményt elérni, hogy előrébb léphessek a világranglistán. Remélhetőleg egy jobb teljesítménnyel sikerül felhívnom magamra a figyelmet. Céljaim között van, hogy a magyar felnőtt válogatott európai- és világbajnoki keret tagja legyek. Szóval megvalósítandó tervek azért vannak.

A családod és a barátok mennyire tudják elfogadni az élsportolók életvitelét, hiszen Te is ennek szellemében élsz?

Nagyon szerencsés vagyok, mert a hozzám igazán közelállók már a kezdettől fogva támogattak és segítenek. Ráadásul testvérem (Siklósi Gergely - a szerk.) szintén a vívóteremben tölti idejének nagy részét, igaz Ő a fővárosban tanul.

A nyarad így az edzésekről fog szólni, vagy jut azért kikapcsolódásra is idő?

Tatán és Pesten készülök a versenyekre, de mindenképpen tervezek kisebb pihenéseket. Az aktivitás jegyében szeretném idén átúszni a Balatont, és talán jut idő egy kisebb nyaralásra is.

 

közösség

további frisss

lap tetejére