Az elfogadás jegyében - sérült gyermekeket lát vendégül a Deck

frisss.hu, fotó: Hornyák Emőke • 2016. július 12., kedd •
Hetente érkeznek a gyerekek, esznek, isznak, játszanak, sőt, még csónakáznak is.
Az elfogadás jegyében - sérült gyermekeket lát vendégül a Deck

Nagyon szimpatikus kezdeményezést indított útjára pár hete a Deck Bistro. Szeretnék, ha meghívásukkal a fogyatékkal élő gyermekeknek maradandó élényt tudnának szerezni, egyben segítenék a beilleszkedésüket is a társadalomba. Mint Tóth Zoltán üzletvezetőtől megtudtuk, a programban hetente nyolc, tíz gyermeket látnak vendégül.

- A délelőtti érkezést követően először játékokkal indul a foglalkozás, ebbe bekapcsolódik a Deck személyzete is. Biztosítunk különféle játékokat, sőt hajtogatni is szoktunk a gyerkekkel. A mai nap slágere a papír repülő. Az egyórás játékot követően tízóraira látjuk vendégül a gyerekeket, majd irány a stég és a csónakok. 

Terveink szerint meghívunk minden vas megyei, fogyatékkal élő gyermeket a Deckbe, valószínű ősszel is folytatjuk a programot. Azt szeretnénk elérni, hogy más vendéglátóipari egység, étterem, kávézó, fagyizó is csatlakozzon a kezdeményezéshez, hiszen nem csak a gyerekek élvezik az ittlétet, örömet okozni ezeknek a gyerekeknek az egyik legfelemelőbb érzés a világon.

Sághyné Gerencsér Andrea a Rumi Csigabiga Alapítvány elnöke elmondta, az egész kezdeményezésről a tanévzáró ünnepélyükön egy szülőtől értesültek először. Nagyon örültünk a megkeresésnek már akkor is, de leginkább az töltött el boldogsággal, ahogy fogadtak itt bennünket. Éreztük, hogy szeretnének mindenkit elfogadni, függetlenül attól, hogy fogyatékossága miatt a beszéde, a viselkedése, vagy a magatartása tér el a megszokottól. 

- Aztán kiderült az is, hogy nem egy alkalomról van szó, hanem minden gyerekünket szeretnék vendégül látni. Most másodszor vagyunk itt, alkalmanként nyolc-tíz gyermekkel érkezünk. Terveink szerint a Rum Kastély  mind a 85 gyermekét elhozzuk ide, csoportösszevonásokkal ez meg is oldható. Nagyszerű, hogy a személyzet részt vesz mindenben, kezdve a játékoktól a vizibiciklizésig. Az elfogadás a lényeg, nekünk ez a legfontosabb. 

- Legközelebb szeretnénk kis ajándékokkal kedveskedni mi is. Apró dolgokat, amit mi készítünk hozunk majd magunkkal, énekeket, verseket, és talán egy olyan képet, amit érdemesnek tartanak majd, hogy kitegyék valahova. A gyerekeknek óriási élmény itt lenni, a környezeten és a programokon kívül a közvetlenség, amivel fogadtak bennünket, az csodálatos.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére