Az egyszerűtől egészen az extrém koszorúkig és gyertyákig – Piacmustrát tartottuk Szombathelyen

Szerző:BP Fotó:Hornyák Emőke • 2016. október 26., szerda •
Mindennek ára van, de mennyi az annyi? Utánajártunk.
Az egyszerűtől egészen az extrém koszorúkig és gyertyákig – Piacmustrát tartottuk Szombathelyen

Közeledik a halottak napja, amikor mindannyian ellátogatunk a temetőbe, hogy egy-egy mécses meggyújtásával, koszorú elhelyezésével emlékezzünk elhunyt hozzátartozóinkra. Azonban ennek ára is van, ezért körbenéztünk a szombathelyi piacon.

Koszorúkból idén hatalmas a kínálat, vannak extrémebb és egyszerűbb darabok. Az árakat a multikkal való verseny is befolyásolja.

„Ahogy észrevettem, nem csak én, de a többi árus is próbál belevinni egy kis fantáziát a koszorúkba. Csak egyedi darabokkal lehet igazán kivédeni azt, hogy az emberek a multikhoz pártoljanak. Emellett nem mindegy a minőség sem.” - mondta az egyik eladó.

Egy másik árus szerint csak a trend változott a tavalyi évhez képest. Mint megtudtuk, tavaly a lila volt a favorit, idén a bordó, a fehér és az arany dominál.

„Úgy vettem észre, hogy emberek még mindig inkább a piacot választják ilyenkor, mint egy bevásárlóközpontot. Itt nem csak a kitett árut tudják megvásárolni, hanem rendelhetnek is egyéni termékeket, így ők dönthetik el, hogy milyen koszorúval szeretnének megemlékezni a halottaikról. ” - mondta el.

Az árak elég vegyesen alakulnak, az egyik eladótól megtudtuk, hogy nagyjából 50-100 forinttal drágultak a koszorúk az előző évhez képest.

Találtunk egészen apró koszorúkat is, amiknek az átmérője 10-15 centi, ezeket díszítéstől függően 550-1200 forintig vásárolhatjuk meg. Az egyszerűbb, 20-25 centisek ára 1200 forinttól indul, a 30-as átmérőjűek 1500-2500 forintba kerülnek, míg a nagyobbakért 2500-7400 forintot is elkérhetnek.

A kisebb, egyszerűbb, műanyag tégelyes gyertyák ára 120 forintról indul. Találunk olyan termékeket is, amiknek többnapos az égési ideje, ezekhez 200-400 forintért juthatunk hozzá. Nagyobb, üvegborítású mécseseket 490 forinttól kapunk, de aki extrémebb, tartósabb darabot venne, az akár 4500 forintot is elkölthet rá.

kapcsolódó galéria


TOP

közösség

további frisss

lap tetejére