Az egészséged is rámehet, ha nem vagy boldog a kapcsolatodban

Szerző: frisss.hu - Fotó: theodysseyonline.com • 2017. augusztus 07., hétfő •
Ne várd meg, hogy teljesen tönkremenj!
Az egészséged is rámehet, ha nem vagy boldog a kapcsolatodban

Ha sokig időzöl egy boldogtalan párkapcsolatban, akkor könnyen megeshet, hogy ez fizikai tünetekben is megmutatkozik. Összegyűjtöttük, milyen hatással lehet a szervezetedre az, ha nem a megfelelő ember mellett voksoltál… 

Álladó stresszben élsz

Már a munkahelyi stressznek is durva tünetei lehetnek, és azt csak még inkább tetőzi, ha a párod mellett sem éled át a nyugalmat, boldogságot. Egy rossz kapcsolat csak újabb stresszforrás, aminek a hatására növekszik a testedben a kortizol (stressz hormon) szintje és csökken az oxitocin (boldogsághomon). Ettől ingerültté és türelmetlenné válsz, valamint romlik a koncentrációképességed is. Ha ez az állapot a hétköznapjaid szerves része, akkor könnyen depresszióba is eshetsz. 

Táplálkozási zavarok, majd gyomorfekély

A kapcsolatod miatti álladó idegeskedéstől, alváshiánytól simán kaphatsz gyomorfekélyt, ugyanis mindez sok esetben táplálkozási zavarokkal is jár. Az utóbbi kiütközhet elhízásban, de túlzott fogyásban is. 

Fotó: pexels.com

Az italhoz menekülsz 

Sajnos gyakori, hogy ha nem mennek jól a dolgok, akkor az ember alkoholba fojtja a bánatát, pillanatnyilag ezzel oldva a belső feszültséget. 

Nincs rendben a vérnyomásod

Az egészségtelen étkezés, az álladó feszültség, az alváshiány vérnyomásproblémákat okozhat. Ha ez elfajul, akkor egy súlyos szívbetegség is kialakulhat. 
 

 

közösség

további frisss

lap tetejére