Az AVUS a fővárosban folytatná a sikersorozatot

Szita Róbert - aligator.hu - Fotó: frisss.hu • 2017. május 20., szombat •
Listavezetőként várja az OB I/B-s felsőházi rájátszás 5. fordulójában a szombaton 20 órakor kezdődő mérkőzést az AVUS. A szombathelyiek a Szőnyi úton a jelenleg negyedik helyezett BVSC-Zugló otthonában ugranak a medencébe.
Az AVUS a fővárosban folytatná a sikersorozatot

Pár hete, április 22-én a két csapat szombathelyi összecsapása 12-12-es döntetlennel ért véget, ami után az AVUS két győzelem mellett még egyszer döntetlent játszott, míg a fővárosiak mindhárom meccsüket megnyerték: a Neptunt és az ASI-t is odahaza 13-11-re győzték le, a Racionet Honvéd otthonában pedig 17-9-re nyertek. A szombathelyi vízipólósok – nem kis meglepetésre - 20 ponttal vezetik az aktuális tabellát, míg a XIV. kerületiek 4 ponttal és 3 helyezéssel mögöttük állnak. A szombathelyieknek legjobb (+12) a gólkülönbségük, míg a zuglóiak lőtték eddig a legtöbb gólt (119).

Roppant komplett, fiatal, jó formában lévő csapathoz látogatunk, igaz, mi sem vagyunk rossz passzban. Nagyon jól jönne egy győzelem, de tudjuk, ez nem lesz egyszerű feladat. A fiúk a héten is keményen edzettek, látni rajtuk az elszántságot. A felsőházban már nincs könnyű ellenfél, összecsapás, a pillanatnyi forma dönthet. Ami céljainkat illeti, lehet közhely, de mi tényleg meccsről-meccsre gondolkodunk. Négyszer megyünk idegenbe, noha első helyen vagyunk, nagyon szoros a mezőny, bármi megtörténhet, egy pillanatra sem szabad hátradőlnünk.

Az utolsó pillanatig kell küzdenünk. Egyet megígérhetek: megpróbáljuk megnyerni az összes meccsünket. Persze kitűztünk egy célt magunk elé, amelyet nagyon szeretnénk elérni: azaz feljutni az OB I-be. Biztos vagyok, hogy valamennyi játékosom mindent megtesz ennek érdekében, hogy ez mire lesz elég, majd kiderül – fogalmazta meg várakozásait Matajsz Márk vezetőedző az AVUS honlapjának nyilatkozva.

A fiatal Juhász Máté pedig nekünk mondta el, hogy gondolja a szombat esti rangadót.

Nehéz lesz, az első meccshez (12-12) nagyon hasonló mérkőzésre számítok. Nem tudom, hogy mi lesz, mert fél éve nem játszottunk vendég környezetben, most pedig rögtön 4 mérkőzés is lesz zsinórban, érdekes találkozó lesz az biztos! Nagyon bízom benne, hogy vendégségben is tudjuk azt hozni, amit a hazai medencében – nyilatkozta a frisss.hu-nak Juhász Máté.

A szombat esti meccsről élőben jelentkezünk majd. 

közösség

további frisss

lap tetejére