"Az álmom, hogy ismét az élvonalban játszhassak"

PCS - fotó: Bodorkós Máté, Tóth Arnold • 2017. június 08., csütörtök •
Bokor Laura munkával, egy születésnapi bulival, pihenéssel és nyaralással koronázná meg a sikeres bajnoki szezont.
Az álmom, hogy ismét az élvonalban játszhassak

Egy nagyon kiegyensúlyozott bajnokság végén feljutást ünnepelhetett a Haladás VSE-Sportiskola női röplabda együttese. Mucsi Péter vezetőedző után megkérdeztük a csapat oszlopos tagját, Bokor Laurát is, hogy milyennek látta a szombathelyiek szezonját. Arra is fény derül, milyen tervekkel várja a nyarat a szépséges sportoló.

Volt valaki, aki azt mondta, hogy egy csapat akkor juthat fel, ha megérett a feladatra. Ezt ki mondta?

Szerintem én. (nevet - a szerk.)

Így van, most is tartod ezt az állításod?

Természetesen, hiszen csak akkor juthatunk fel, ha arra készen áll egy csapat. Nem csak az edzésmunkát kell maximálisan elvégezni, illetve a pályán megnyerni a mérkőzéseket, hanem a nehezebb időkben is össze kell tartani. Úgy tűnik valamiért a korábbi években "csak" a bajnoki aranyra, ezüstre szolgáltunk rá, a feljutásra nem. Nem tudom a pontos okát, de kár a múltban vájkálni, inkább éljünk a jelenben. Idén sikerült megnyerni a bajnokságot és a feljutásért is sikeresen megharcoltunk.

Pedig a Miskolc elleni találkozó első felvonása horrorba illő volt. Mi történt?

Nagyon harcos mérkőzést vívtunk. Sikerült két szettes előnyre szert tenni, aztán jött a hullámvölgy, amiből nem tudtunk kijönni. Ellenfelünk pedig vérszemet kapott és megfordította a találkozót.

A visszavágón mégis sima győzelmet (3:0) arattatok.

Nem az ellenfélből készültünk, hanem próbáltuk javítani a saját hibáinkat. Eleinte féltem, hogy a nagy akarástól görcsössé válhat a játékunk a visszavágóra, de szerencsére nem így történt. Egy nagyon kemény mérkőzésen sikerült győzedelmeskednünk. Nagyon harcos összecsapás volt és ügyeltünk arra, hogy ne zökkentsen ki ellenfelünk saját játékunkból. Egyébként furcsa volt, hogy a Miskolc a találkozó napján kelt útra és nem voltak annyira motiváltak, mint mi.

Akkor nézzünk kicsit előre is. Hamarosan első osztályban játszhatsz, a csapat új otthont kap. Mi kell még?

A nyáron mindenképpen fejlődnünk kell, szerintem pár igazolásra is szükségünk van, ha meg akarunk erősödni. A másodosztályhoz képest sokkal több edzést kíván. Ráadásul a keretünkben sokan iskola, munka és család mellett vállalták a szezont. Nagyon várjuk az új sportkomplexum átadását is. Nem sokan mondhatják el, hogy az első osztályú mérkőzést egy csarnokavatóval kezdhetik. Emellett nagyon szeretnénk, ha a város is felkarolna, segítene bennünket. Célunk, hogy megragadjunk az élvonalban és ne átutazók legyünk.

Bokor Laurával a soraiban vág neki a szezonnak a Haladás?

Nagyon szeretném, ha így lenne. Az álmom, hogy ismét az élvonalban játszhassak. Viszont jelenleg Zalaegerszegen tanulok, így sok utazással lehet megoldani az edzésre járást. Mindenképpen meg akarom oldani, mert a röplabda és a tanulmányaim ugyanolyan fontos szerepet töltenek be az életemben.

Az aranyérem, majd a feljutás után nagy bulit csaptatok?

Csak módjával, hiszen sportemberek vagyunk. Persze, az évvégi banketten már felszabadultan buliztunk. Nekem pedig plusz örömöm is volt, mert anatómiából és élettanból is sikeres vizsgát tettem. Nagyon boldog vagyok, hiszen rendkívül eseménydús hetek vannak a hátam mögött.

Milyen tervekkel várod a nyarat?

Igazából dolgozni szeretnék, de mindenképpen szakítok időt arra, hogy a családdal együtt menjünk nyaralni. A születésnapom is a legmelegebb hónapban lesz, így azt is megünneplem, és természetesen nem árt, ha pihenek, mert dolgos hónapok vannak a hátam mögött.

közösség

további frisss

lap tetejére