Ausztrál, horvát, szerb és magyar pólósok a Tófürdőn

Szita Róbert - Fotó: Tóth Arnold • 2017. július 21., péntek •
A világ legjobbjai közé tartozó négy U20-as csapat vette birtokba a hétvégére a Tófürdő nagymedencéjét. A vasárnapig tartó II. OMV Kupa nemzetközi utánpótlás vízilabdatornát péntek este Illés Károly alpolgármester nyitotta meg.
Ausztrál, horvát, szerb és magyar pólósok a Tófürdőn

ITT már megírtuk, hogy Horvátország, Szerbia, Ausztrália és a címvédő Magyarország részvételével második alkalommal rendezik meg a Tófürdőn az OMV Kupa nemzetközi U20-as vízilabdatornát. A Magyar Vízilabda Szövetség és a Pannonsport Kft. szervezésében immáron hatodik alkalommal (korábban Savaria Kupa néven futott a viadal) találkoznak és mérik össze tudásukat a világ legjobb 20 év alatti játékosokból álló csapatai a vasi megyeszékhelyen. 

A nemzetközi torna péntek esti megnyitóján Illés Károly alpolgármester miután arra emlékeztetett, hogy a múlt hétvégén is nemzetközi vízilabda torna helyszíne volt Szombathely, reményét fejezte ki, hogy az AVUS ősszel elindulhat a világ legerősebb bajnokságában, az OB I-ben. 

Dr. Horkai György szövetségi kapitánytól a helyszínen megtudtuk, hogy a torna kiválóan szolgálja a felkészülést a szeptemberi, belgrádi világbajnokságra. 

A válogatott a közelmúltban az olasz, az orosz és a görög csapatot megelőzve megnyerte a budapesti, korosztályos BENU Kupát és ez a cél az OMV Kupán is – tette hozzá még a meccs előtt Horkai. 

A pénteki első meccsen Szerbia a rendes játékidőben 9-9-re végzett a horvátok ellen, 5 méteresek döntöttek, ebben a műfajban sem született sokáig döntés, végül összesítésben 19-18-ra a szerbek bizonyultak jobbnak. 

Az ünnepélyes megnyitót követő magyar-ausztrál meccs előtt a magyar csapatkapitány, a Fradi-kapus Vogel Soma is nagyon fogadkozott, jó és eredményes játékot várt a válogatottól. Ha az alábbiakat elolvassák, megtudják, hogy bejöttek-e Vogel várakozásai. 

Magyarország – Ausztrália 14-5 (4-0, 3-1, 4-0, 3-4) 

A magyar csapat a Vogel - Vadovics, Teleki, Szatmári, Burián, Lukács, Sélley összeállításban kezdett. Az 1. negyedben Burián Gergő révén a magyar csapat szerzett vezetést, amit Szatmári Kristóf duplázott meg, 2-0. Aztán Simon Henrik belőtte a harmadikat, majd Burián Gergő a negyediket is, 4-0 az első játékrész végén az állás. 

A 2. negyed elején szépítettek az auszik, majd Baksa Benedek állította helyre a 4 gólos különbséget, 5-1. Csacsovszky Erik szerezte a hatodikat, majd Zelinváry a hetediket, 7-1.

A 3. negyedben azt láthatta a kilátogató mintegy 300 néző, hogy Sélley Domonkos növelte a fölényt, majd Csacsovszky egymás után kétszer is gólt lőtt, 10-1. Sugár Péter a tizenegyediket is megszerezte, 11-1.

A 4. negyed elején az ausztrálok szépítettek, majd Nagy Ádám állította vissza a 10 gólos különbséget, 12-2. A harmadik góljukat is belőtték a negyed közepén a vendégek, amire Burián válaszolt, erre meg az ausztrálok lőttek rá egy gólt, 13-4. Vadovics révén 14-4. A végén megint szépítettek az ausztrálok, így 14-5 lett a vége!

A hétvégi program:
Szombat, 17.00: Horvátország–Ausztrália. 18.30: Magyarország–Szerbia.
Vasárnap, 9.30: Ausztrália–Szerbia. 11.00: Magyarország–Horvátország. 13.00: eredményhirdetés.

A nemzetközi utánpótlás vízilabdatornára ingyenes a belépés, a nézők a Kenderesi út felől juthatnak be a Tófürdőre.
 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére