Atletizáltak és röplabdáztak

SzR-HE • 2015. november 14., szombat •
Az Emmi sportért felelős államtitkársága idén januárban indította el ,,A sport legyen a tied!” sorozatot, melynek során különböző sportágakat népszerűsítenek. Pénteken a Gothard Jenő Általános Iskolában az atlétika és a röplabda került a középpontba.
Atletizáltak és röplabdáztak

A program iskolai eseménye során a tanulók kis létszámú csoportokban ismerkednek meg a megjelent sportegyesületekkel és sportágakkal. Országosan 1160 intézményben történik eszközkihelyezés, 230-ban, így a többi között a Gothard Jenő Általános Iskolában pedig sportági bemutatót is rendeznek. A helyszínen megtudtuk, hogy a régióban ez immár a harminchatodik, Vas megyében pedig a tizenkettedik alkalom volt. 

Puskás Tivadar polgármester köszöntőjében Szombathely legrégebbi és egyben legpatinásabb sportegyesületéről, a Haladásról beszélt, majd a Hajrá Hali kiáltással kezdték meg a rendezvényt. A város első embere tesztelt a diákság tudását, hiszen megkérdezte, hogy ki az a szombathelyi kötődésű magyar atléta, aki Londonban aranyérmet nyert az olimpián, de a tegnap este századik válogatottságát ünneplő szombathelyi kapusra, és a válogatottsági rekorderre is rákérdezett. A lurkók pedig örömmel kiáltották Pars Krisztián, Király Gábor és Bozsik József nevét. 
Sportszerűen kell versenyezni és élni is, hiszen eredményt csak szorgalommal és munkával érhetünk el. Ellenfelek vannak, de ellenségek nincsenek – tette hozzá Puskás Tivadar. 

Fodor István, a Klik megyei tankerületi igazgatója a program nagyszerűségét emelte ki, amikor arról beszélt, hogy az Emmi projektje helybe hozza a sportágakat és egészségre nevel.

Kívánom, hogy minél több sportággal ismerkedjetek meg, hiszen ez egész életetekben meghatározó lesz – hangsúlyozta a Klik megyei vezetője.    

Az iskola igazgatója, Mándl Józsefné rövid köszöntőjében arról ejtett szót, hogy a Gothard iskolában különösen nagy hangsúlyt fektetnek az egészségfejlesztésre, a sport és a testnevelés népszerűsítésére. 
Az atlétikát és a röplabdát is magas színvonalon művelik gyermekeink. Sporteszközparkunk bővítésére pedig már nagy szüksége volt az iskolánknak – fűzte hozzá az igazgatónő, aki ezután a Magyar Diáksport Szövetség prominensétől átvehette a mintegy 500 ezer forint értékű sporteszköz-csomagot, illetve azt ezt jelképező plakettet.

A sportági csomag feltekerhető mérőszalagokat, szivacsgerelyeket, 1-2 kg-os medicinlabdákat, műanyag diszkoszokat, és kézilabdákat tartalmazott. 

A köszöntők után pedig a lurkóké és a sporté lett a főszerep, a Szombathelyi Sportiskola növendékei röplabda-bemutatót tartottak, az atlétika szerelmesei pedig a mozgásformákat – a többi között a gerelyhajítást és a gátfutást – elősegítő technikai eszközökkel ismerkedhettek meg. 

A program a jövő héten Szentgotthárdon folytatódik.

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére