Atlétikai csapat-EB.: Gyurátz Réka második, Halász Bence harmadik lett

Szita Róbert - Fotó: frisss.hu • 2017. június 26., hétfő •
Az elmúlt hétvégén az izraeli Tel-Avivban, az atlétikai csapat Európa-bajnokságon szerepelt két szombathelyi dobóatléta közül Halász Bence első alkalommal lehetett felnőtt válogatott.
Atlétikai csapat-EB.: Gyurátz Réka második, Halász Bence harmadik lett

A hölgyek kalapácsvető számában a moldáv Zalina Petrivskaya 71.99 méterrel győzött, Gyurátz Réka 70.09 méterrel 2. lett. 
A verseny jó volt, kicsit ugyan furcsa volt, hogy csak négy dobásunk volt, de nem panaszkodok, mert nagyon örülök, hogy ilyen körülmények között is tudtam viszonylag nagyot dobni. Ami a legjobb az egészben az az, hogy távol volt a tökéletes dobásomtól – így értékelte honlapunknak saját teljesítményét Gyurátz Réka. 

A férfiaknál is moldáv atléta győzött kalapácsvetésben. Sergehei Marghiev 73.37 méterrel lett a legjobb, a 2. helyen a szlovák Marcel Lomnicky végzett 73.26 méterrel, míg az előkelő 3. helyet a Dobó SE kiválósága, Halász Bence 73.11 méteres dobása érte. 
Sajnos a hálót állandóan befújta a szél, és ezért hiába dobtam a szektor közepére a kalapács végig húzta állandóan a hálót. Nem tudtam mit tenni, technikailag hiába voltak jó dobásaim, sajnos a szerencse most nem állt mellém. Ugyanakkor nagyon örülök, hogy első felnőtt válogatottságom alkalmából a csapatnak sikerült továbbjutnia – nyilatkozta honlapunknak a mindössze 20 esztendős Halász Bence.

Ezzel a két szép dobogós helyezéssel a Csapat Európa-bajnokság 2. Ligájában  versenyző magyar atléta válogatott biztosan végzett a 12 csapatos csoport élén. Az első napi küzdőképesség és az ahhoz társuló jó teljesítmények a második napon is jól jellemezték a válogatottat, amelynek tagjai kivívták, hogy a következő Csapat Európa-bajnokságon az első osztályban  lépjenek pályára a nemzet atlétikáját reprezentáló legjobbak.

A két fiatal szombathelyi kalapácsvető kedden Ostravában lép dobókörbe. 

közösség

további frisss

lap tetejére