Átkorcsolyáztunk a Balatonon

frisss.hu fotó: Hornyák Emőke • 2017. január 28., szombat •
Helyszíni beszámoló az első Balaton Átcsúszásról, Badacsonytól Fonyódig.
Átkorcsolyáztunk a Balatonon

A vártnál sokkal több, 6-8 ezer ember élt a BalatonÁtcsúszás lehetőségével, és kelt át a befagyott tavon szombaton, a tömegben pedig  ott volt a Frisss.hu stábja is, hiszen ilyen még nem volt a Balatonon. Egyesek korcsolyával, mások szánkóval csúszkáltak, mások csizmában merészkedtek át a mintegy 30-35 centis jégen. Amolyan modern kori népvándorlás élmény volt, amikor Badacsonyból elindult a tömeg, bele a ködbe, Fonyódig. 

A nyári főszezont is túlszárnyaló tömeg lepte el az északi parti Badacsony és a déli parti Fonyód strandjait, az átcsúszás 5,2 kilométerre lévő két végpontját.

Az átkelőkből, akik közül sokan különféle téli sporteszközökkel tették meg a távot, szinte élőlánc alakult ki a két strand között. Nem szakadt be a jég senki alatt, csak esések miatt kellett segítséget nyújtani néhány indulónak - mondta Bagyó Sándor, az eseményt biztosító Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (VMSZ) vezetője.

A badacsonyi starthelyről indulók az eligazítás mellett kaptak egy segélykérő telefonszámot, illetve egy ingyenes applikációt, amely megmutatja a mentésre indulóknak a hívó GPS koordinátáit.  Az eseményt 16 civil vízimentő biztosította, ők 18 óra körül hagyták el a terepet, miután lánctalpas járművel végigjárták az átkelés útvonalát, és nem találtak rajta senkit.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére