Asztalitenisz: Szombathelyen versenyez az európai junior elit

SzR-HCs • 2014. november 05., szerda •
Impozáns látványt nyújt az Aréna Savaria, amennyiben a második emeleti teraszról tekintünk a küzdőtérre. Ennek pedig az ITTF Hungarian Junior&Cadet Open nemzetközi asztalitenisz verseny az oka. Koczka Tibor alpolgármester a szerda délutáni sajtótájékoztatón elmondta, hogy örvendetes az Aréna Savariát úgy látni, mint most, amikor 22 asztal mögött 4 kontinens 33 országának 358 versenyző kezdheti el a küzdelmeket. A magyar színeket 46 játékos, közöttük Imre Leila és Majoros Bence képviseli. A november 5-9 közötti sportesemény mérkőzéseit az asztalitenisz szerelmesei ingyenesen tekinthetik meg.
Asztalitenisz: Szombathelyen versenyez az európai junior elit

Ismét Magyarországra látogatott a junior asztaliteniszezők öt kontinenst körbeölelő világsorozata, a Global Junior Circuit. A tavalyihoz hasonlóan ezúttal is népes a mezőny, hiszen Európa legjobb junior korú versenyzői a sorozat utolsó előtti állomásaként négy napig Szombathelyre tették székhelyüket. A fiatal tehetségek az Arena Savariában mérhetik össze tudásukat utoljára, hogy kivívják részvételüket a versenysorozat januárban rendezendő fináléjára. 

Már zajlottak az ifjúsági leány és fiú egyéni és páros selejtezők, amikor a verseny sajtótájékoztatóján Koczka Tibor alpolgármester elmondta, hogy örvendetes az Aréna Savariát úgy látni, mint most, amikor 22 asztal mögött 358 versenyző kezdheti el a versenyeket. ám kissé szomorú, hogy helyszűke miatt nem minden regisztráló indulhatott. 
A sport- és rendezvényturizmusban viszonylag hamar tud a város eredményeket elérni. Jó tudni, hogy gyakorlatilag nincs szállodai férőhely a városban, és ez nagyon üdvözítő. Ám a nézők kicsalogatása még ránk, illetve a szervezőkre és a sajtó munkatársaira vár – tette hozzá az egykori sportújságíró. 

Alen Ivancin, a verseny igazgatója kiemelte: 358 versenyző a valaha volt legnagyobb szám egy ITTF versenyen, 33 ország, és mindeddig nulla panasz. Nagyon jó munkát végeztek a szervezők. 
A versenyigazgató újságírói kérdésre elmondta, hogy Japán és Kína nem a legjobbjait indítja, de az európai országok legjobbjai jelen vannak.  
A frisss.hu a helyszínen megtudta, hogy a 8 ezer dollár összdíjazású versenyről a Nemzeti Sport minden nap beszámol majd. A komolyabb asztalitenisz sportélettel büszkélkedő szombathelyi iskolák képviselői csütörtökön és pénteken látogatnak ki a versenyre. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére