"Amit csinálsz, azt jól csináld!" - Egy nap Balázsy Péterrel

KG Fotó: Hornyák Emőke • 2015. december 14., hétfő •
Állatorvos, mérnök, majd ügyvéd akart lenni. Végül jogász lett, és ő a megyei jegyző. Egy napot töltöttünk vele, jó volt!
Amit csinálsz, azt jól csináld! - Egy nap Balázsy Péterrel

Jó kis nap volt, amit Balázsy Péterrel tölthettünk. Számos program (sajtótájékoztató, fórum, értekezlet, könyvbemutató, edzés, vacsora) várt minket, ahol jobban megismerhettük megyei jegyzőnk mindennapjait. Képeken mutatjuk be, milyen volt: 

Reggeli érkezés, 8 órakor indul a munka. "Jó érzés nap, mint nap a megye legrégebbi közigazgatási épületének kapuján belépni."

Majthényi Lászlóval, a megyei közgyűlés elnökével mindig átbeszélik az aktuális teendőket.

Kávéval és napi sajtóval indul a munka. Itt Pétertől megtudtuk, hogy a hétköznapok munkával telnek, gyorsan elmegy egy-egy nap. A hétvége azonban a pihenésé. A napok közötti különbség abban is megmutatkozik, hogy szombaton és vasárnap jut idő arra, hogy rendes, kiadós reggelit készítsen, valamint, hogy később ébredjen.

Hivatali vezetői értekezlet a csoportvezetőkkel.

"Jó csapat kezd kialakulni a Megyeházán: éppen az első körben induló projekteket tekintettük át."

A TOP Információs Nap sajtótájékoztatója: több mint 21 milliárd forint áll rendelkezésre Vas megye fejlesztésére. Erről bővebben itt olvashat.

"Kondora Bálint alelnökkel jó kapcsolatban vagyunk, jól kiegészítjük egymást a mindennapi munkában."

A Vas Megyei Államigazgatási Kollégium ülésén, a kollégium a megye állam- és közigazgatási vezetőinek testülete. (Itt már vártuk, hogy jöjjön az ebéd, ennyi program után megéhezik az ember.)

"Beszámolót hallhattunk a Kormányhivatal beruházásairól és a bürokráciacsökkentés következő üteméről is."

Megyetörténeti műhely alakul: Pál Ferenccel, Tóth Ferenccel és Zágorhidi Czigány Balázzsal egy szlovén-magyar projekt előkészítésén dolgoznak. Erős megyei identitást, jól látható megyei önkormányzatot szeretnének.

"Németh István rektorhelyettes nagy nyeresége a megyei felsőoktatásnak, igazi szombathelyi lokálpatrióta: NLG-s érettségi, Szeged, majd 13 év New York után tért haza szülővárosába." (Ritkán járunk szépen berendezett irodában, ez az volt.)

"Műszaki képzések, pedagógusképzés, sport-rekreáció-turizmus - ezek lehetnek a megújuló szombathelyi felsőoktatás kitörési pontjai."

Megyei jegyzőnk egy könyvbemutatón is részt vett. (Tóth Ferenc Egy magyar származású francia diplomata életpályája című alkotását ismerhették meg az érdeklődők.)

"Minden szerdán baráti körben játszunk, a játék kikapcsol, az ember ilyenkor elveszíti a magában lévő feszültséget." Péter a focin kívül szeret kirándulni, utazni, főzni (!). (És igen, tudjuk, Ön sem látta még a megyei jegyzőt edzőcuccban.)

Meccs utáni lazulás a barátokkal. Itt megkértük, hogy csatlakozzon a FRISSS MÉDIA jótékonysági akciójához. Mutatjuk az eredményt:

Fehér Gáborral, egy jó barátjával birtokba vették a mosolymacikat.

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére