Álmaik csarnoka (3.)

Szita Róbert • 2016. február 14., vasárnap •
A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia új kézilabda csarnokának terveiről, a Magyar Kézilabda Szövetség támogatásáról és a városvezetés szándéknyilatkozatáról már olvashattak, ez alkalommal pedig egy nemzetközi mesteredző, egy igazi gólvágó és egy szurkoló mondja el, szerintük miért szükséges álmaik csarnokát felépíteni.
Álmaik csarnoka (3.)

A szombathelyi kézilabda igazi sikere lenne, ha beköltözhetne saját, impozáns új otthonába. A tervezett, újonnan épülő kézilabda csarnok minden igényt maximálisan kielégítene, minden korosztály számára lehetőséget biztosítana a mozgásra, a sportolásra, a zavartalan és kiegyensúlyozott versenyzésre. Korábban már írtunk a tervekről és az előzményekről, majd a közösségi térként is üzemelő sportcsarnokról olvashattak. 

Az alábbiakban arra derül fény, hogy a sportág körül tüsténkedő különböző szereplők miért tartják fontosnak az ezerfős katlan, az önálló csarnok létrejöttét. 

Gódor Mihály kapusedző, EHF mesteredző: azért fontos a saját csarnok, mert az NB II megnyerése után az NB I/b-ben is eredményesek szeretnénk lenni. A lányoknak pedig át kell érezniük, hogy saját közönség előtt, hazai környezetben, kiváló körülmények között érdemes küzdeni az NB I-be történő feljutásért.

A felnőttek mellett az utánpótlás is otthonra találna a saját csarnokban, hiszen itt nemcsak sportolhatnának, de tanulhatnának, pihenhetnének is.    

Pukler Glória kézilabdázó: sok helyen, a Haladásnál, és az egyetemen is edzettünk, játszottunk már, de igazából sem a Haladás Munkacsarnok, sem az Egyetemi Sportcsarnok nem volt a miénk. Az új csarnokot magunkénak érezhetnénk, hiszen a tervek szerint lesz itt minden, konditerem, közösségi tér, kávézó, tanulószoba, de még ajándékbolt is.

Azt gondolom, hogy legfőbb álmunk, az NB I-be történő feljutás esetén még többen kedvelnék sportágunkat, és a szurkolóink minden bizonnyal megtöltenék az új csarnokot. 

Bella Dániel (vezérszurkoló): a szombathelyi kézilabda számára egy új csarnok szinte a teljességet jelentené. Véleményem szerint, a kulturált környezet, mind a felnőtt csapat, mind pedig az utánpótlás korúak felkészülését maximálisan ki tudná elégíteni. Az új otthon nem csak új lenne, hanem saját is, így a szombathelyi kézilabdázók városunk szívében egy helyen tudnának felkészülni megmérettetéseikre, és nem utolsó sorban a kilátogató szurkolók is otthonosan tudnák érezni magukat a lelátókon.

A sorozat folytatódik, a kézilabda csarnokkal kapcsolatos véleményeket tovább gyűjtjük. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére