Állásbörze - Esély a térség munkavállalóinak

frisss • 2019. június 12., szerda •
Az első alkalommal, hagyományteremtő céllal életre hívott rendezvény célja, hogy a lehetőségeket helyben mutassa be az érdeklődőknek és segítsen pályát választani a fiataloknak is.
Állásbörze - Esély a térség munkavállalóinak

A Szebb Holnapért Közhasznú Egyesület és a Szebb Holnapért Család és Karrierpont közösen szervezett állásbörzét május 24-én pénteken, ahol egy tucat helyi, térségi és regionális munkáltató toborzott álláskeresőket.

A Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola aulájában felállított standokon a kis- és középvállalkozások mellett multinacionális vállalatok, az állami szektor képviselői és a foglalkoztatási paktum is megjelent. A rendezvényen Vlasich Krisztián, Csepreg polgármestere köszöntötte az érdeklődőket és a munkáltatókat. Mint fogalmazott, a város is elkötelezett abban, hogy segítése, támogassa azokat, akik állást keresnek, kimondottan a nők atipikus foglalkoztatását, a család és a munka összeegyeztetését, ezért is fontos az iroda működése. Csepreg számára ugródeszkát jelent a gazadásig szereplők bevonzása, helyi letelepedése, ez a hosszú távú és elkötelezett célja a városvezetésnek. 

Az első alkalommal, hagyományteremtő céllal életre hívott rendezvény célja, hogy a lehetőségeket helyben mutassa be az érdeklődőknek, s segítsen pályát választani a fiataloknak is, megmutatva a környéken elérhető szabad pozíciókat, melyből akadt is bőségesen. Toboroztak ügyintézőt, könyvelőt és mérnököt is, de szabad pozíciót kínáltak targonca és tehergépkocsi vezetőknek, valamint azok is megtalálták számításukat, akik hívásfogadó központban képzelik el jövőjüket. Azon diákok, akik nyári munkára vállalkoznának, csepregi, büki és kőszegi lehetőségekkel is találkozhattak, de a Honvédség jóvoltából önkéntes tartalékosnak is jelentkezhettek a felnőtt korúak.

Szelestey László, a főszervező Szebb Holnapért Család és Karrierpont szakmai vezetője a rendezvény sikerességéről számolt be. Jó visszajelzéseket kaptak mind a munkáltatói, s mind a munkavállalói oldalról, bízik benne, hogy sokan kaptak ez által új esélyt a munkaerőpiacon.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére