Alaposan bekeményít a tél a hétvégén

frisss.hu fotó: Bodorkós Máté • 2017. január 13., péntek •
Ha valaki szánkózni indult, annak jó híreink vannak. De a pénteki latyak szombat reggelre várhatóan lefagy, szóval óvatosan az utakon!

Péntek délelőttől eső, havaseső és hó is hullott Szombathelyen, ami jelentős, 8-10 milliméter csapadékot jelent pár órán belül. A fagyott talaj a vizet szinte egyáltalán nem, vagy néhol nagyon kis mértében nyeli csak el, továbbá sok helyen megáll a leesett hó és latyakosak az utak, járdák. Csapadékra a pénteki nap hátralévő részében is számítani kell, de Szombathelytől délre, dél-nyugatra lesz jóval több. Elképzelhető, hogy ez a ma leesett havas eső az éjszaka folyamán összefagy, így reggel síkos utakkal kell számolni- mondta el a frisssnek Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat észlelője.

Ónos eső már nem várható, a havazás lesz jellemző hétvégén is Vas megyében. Megélénkül az északias szél. Szombaton valamivel csökken a csapadék mennyisége, kisebb havazás délután valószínű. A hőmérséklet kevéssel a fagypont fölött várható.

fotó: idokep.hu

Vasárnap még jobban lehűl az idő, fagypont alatti értékekkel kell számolunk. Észak-kelet felől hidegebb levegő érkezik, ami megmarad jövő héten is. Többször kell számolnunk borongós, szürkés idővel, hóval. Keddtől péntekig élénk lesz az északi szél, így hófúvások is jellemzik majd a térség időjárását. 

közösség

további frisss

lap tetejére