Olad: Alapkőletétel, majd alapozás

szróbert-HCs • 2014. október 02., csütörtök •
Az alapkőletétel üzenet a jövőnek. Hamarosan megkezdődik az alapozás, a közösségi házat és a plébániát pedig jövő év június 30-ig szeretnék átadni - ezt tudtuk meg az oladi közösségi ház alapkő-letételi ünnepségén. Az időkapszulát a helyi közösség tagjai előtt Puskás Tivadar polgármester és Vincze Imre, az egyházközség elnöke helyezte el.
Olad: Alapkőletétel, majd alapozás

Az esemény elején a helyi plébános és Puskás Tivadar polgármester is felidézte azt a kettőszázötven évvel ezelőtti történelmi pillanatot, amikor a Márton Áron utca 55. szám alatt lakó házaspár felajánlotta saját házát és telkét a helyi egyházközségnek. A városrendezési terv előírásainak megfelelően, most közösségi ház épülhet a Márton Áron utcában.   
Puskás Tivadar polgármester az alapkőletétel előtt arról beszélt a helyi közösség megjelent tagjai előtt, hogy 2011-ben kereste meg a város vezetését a helyi plébános és segítséget kért a régi plébánia épület megújítása és az új közösségi ház létrehozatala érdekében. A város első embere azt is felidézte, amikor a közgyűlés pozitív döntést hozott a 40 millió forintos beruházásról.
Új értéket teremtünk és az összefogás erejének nagyszerűségét is megérezhetjük most. Az alapkőletétel üzenet a jövőnek – tette hozzá az oladi helyszínen a polgármester, aki előre megköszönte a helyi vállalkozónak, hogy minőségi munkát fog végezni a helyi közösség érdekében.  

A kivitelezésre szánt első 20 millió forintot már megkapta a plébánia, a forrás második fele február 15-ig kerül a közösséghez. Ezt követően Puskás Tivadar polgármester és Vincze Imre, az egyházközség elnöke elhelyezte az időkapszulát, a helyi plébános pedig megáldotta az alapkő helyét.
Kiszedtük már a kétszintes épület pincetömbjét, a hamarosan megkezdődő alapozás után pedig azt szeretnénk, ha még az idén tető alá kerülne az épület. Tavasszal pedig folytatjuk a munkát, az átadás várható ideje június 30 lesz - tudta meg honlapunk az oladi közösségi ház alapkő-letételi ünnepségén Bereczki Lászlótól, a kivitelező Bereczki Kft. ügyvezetőjétől.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére