After rallye: Herczig vs. Hadik

Szita Róbert - Tóth Arnold • 2016. május 26., csütörtök •
Eger és Miskolc után harmadik idei országos bajnoki futamát is megnyerte a Herczig Norbert – Bacigal Igar páros. A bajnokságot magabiztosan vezető, rendkívül szimpatikus pilótát és legnagyobb ellenfelét, Hadik Andrást kérdeztük.
After rallye: Herczig vs. Hadik

Szombathelyen, az R5-ös Ford Fiestával versenyző kettős megvédte a tavaly szerzett Iseum Rallye-győzelmét. 

Meglepő volt az első nap utáni 2. helyezés?
Tudtuk, hogy egy kis hátrányban leszünk az első napot követően, hiszen nekünk kellett takarítani az utat a többiek előtt, így egy minimális előnyt adtunk a Hadik-Kertész kettősnek. Persze az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy nagyon jól versenyeztek Hadik Andrásék, le a kalappal előttük, tényleg nagyon gyorsan mentek. 

A második napi nyolc szakaszon már minden úgy sikerült, ahogy szerették volna?
Egymás mögött rajtolva kiegyenlítetté váltak a feltételek, aztán lépésről-lépésre sikerült ledolgozni a hátrányt, majd megfelelő előnyt is kovácsolhattunk. 
A szelestei baleseteket hogy élték meg?
A versenybalesetek nem érintettek bennünket, másodikként rajtoltunk, így a balesetek mögöttünk történtek, nem érzékeltünk belőlük semmit, de azt gondolom, hogy az a legfontosabb, hogy senkinek nem lett belőle komoly problémája. 


Egymás után kétszer is sikerült nyerniük Szombathelyen. Iseum Rallye-menők lettek?!
Óvatosan mondhatjuk, de még mindig nagyon finoman kell fogalmazni, mert jó pár másodperc benne maradt még ezekben a szakaszokban. Tehát még mindig lehet gyorsabban menni. Szombathely környékén mindig nagyon speciális az időjárás, folyamatosan akklimatizálódni kell, a pálya jellege bármikor megváltozhat, ezáltal pedig másképpen kell vezetni, vagyis bárkit megtréfálhatnak a körülmények – nyilatkozta a frisss.hu-nak az Iseum Rallye-győzelem után a bajnokságot magabiztosan vezető autóversenyző.    

A 2. helyezett, Hadik András honlapunknak arról beszélt, hogy noha az első napot az 1. helyen zárták, a célban mégis ,csak” a 2. helyen végeztek. 


Alapvetően boldogok vagyunk, hiszen egész hétvégén nagyon jó teljesítményt nyújtottunk. Volt egy aprócska kis műszaki hibánk, melyet nem nagyon tudtunk orvosolni és sajnos ez is közrejátszott abban, hogy hátracsúsztunk. A második napon folyamatosan kaptunk Herczigéktől, amihez az is hozzájárult, hogy az első napi, kámi gyorsasági után nekünk nagyon hiányoztak a hasonló szakaszok. A második nap arról szólt, hogy egy hosszú egyenes szakasz után jött egy derékszög, ezen sajnos mi lassabbak voltunk – tette hozzá Hadik András. 

Az országos rallye-bajnokság 2 hét múlva Veszprémben és környékén folytatódik. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére