Május 20., a legfontosabb adóbevallási határidő!

Horváth Nikoletta - Szita Róbert • 2014. május 20., kedd •
Május 20-án éjfélig adhatjuk le az adóbevallásunkat! A NAV-nál így is tömött sorban állnak az ügyfelek, tehát ne halasszuk teendőnket az utolsó pillanatokra. Egyébként ez a dátum nem csupán az elmúlt év személyi jövedelemadójának (szja) az adóhatóság felé való elszámolásáról nevezetes, hanem a keresetek után keletkező adókötelezettségek kétszer 1 százalékának felajánlásáról is. A kitöltött és aláírt bevallást az előző évekhez hasonlóan a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ügyfélszolgálatain, a postán és az ügyfélkapun keresztül is el lehet juttatni az adóhatósághoz. Ha már „vallomás” és pénzügyek, vajon hogy áll a mai világ embere a befektetésekhez?
Május 20., a legfontosabb adóbevallási határidő!

Az elmúlt évszázadokban egészen különböző módon gondoskodtak felmenőink, összekuporgatott kis pénzük sorsáról. Talán nem ismeretlen Nagymamáink dunyhába rejtős technikája, de a dunsztos üvegbe való becsempészés sem volt ritka. Az ágy alatt nem csak pókok masíroztak, hanem bankók pihentek, biztonságosnak vélt titokban. 

Persze ezek nem meglepő megoldások, hiszen nem lehet mindenki Dagobert bácsi, aki külön páncélszekrényben rejtegette a tallérokat, hogy aztán megfürödhessen bennük… De az is tény, hogy immár 2014-et írunk, és a megtakarítások kezelésére léteznek sokkal biztonságosabb, kamatozóbb módszerek is.

Cikkünk folytatásában László Balázzsal, és Serman Tiborral beszélgetünk, akik Szombathely legrégebbi befektetési tanácsadó cégének a vezetői: hogy állnak az emberek a pénzügyekhez, mik a leggyakoribb félelmek, és milyen lehetőségek közül lehet választani, a dunyha, és a befőttes üveg helyett…

 

közösség

további frisss

lap tetejére