A zene és a hangszerek fővárosává vált Szombathely

Frisss - fotó: Hornyák Emőke • 2017. május 23., kedd •
A hét végéig több, mint húsz hangszer kipróbálására nyílik lehetősége mindenkinek, aki felkeresi az AGORA Szombathelyi Kulturális Központot.
A zene és a hangszerek fővárosává vált Szombathely

A Cseh Tamás program keretein belül indult útjára a Hangszert a kézbe, amelyet azzal a nemes céllal hívtak életre, hogy minél több embert bűvöljön el a muzsika, a zene szeretete. A pécsi helyszín után május 23. és 27. között az AGORA Szombathelyi Kultúrális Központban nyílik lehetőség a hangszerek kipróbálására. 

Az ünnepi megnyitóra ma délelőtt került sor és stílusosan Zsoldos Báró Zoltán két dalt adott elő a közönség számára. A George Harrison és egy Bee Gees felvétel után köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar polgármester.

A város első embere örömét fejezte ki, hogy mindenki hangot adhat és hogy nem csak a fiatalok számára nyílik lehetőség kipróbálni a hangszereket. Puskás Tivadar kiemelte, hogy Szombathely mindig is fontos szerepet töltött be az ország zenei életébe, illetve az AGORA Kultúrális Központ is, ahol olyan nagy nevű előadók léptek fel, mint az Anima Sound System, az Ocho Macho és a Lord. A megnyitót követően egy emléktáblát is avattak az intézmény aulájában, majd a hangszereké lett a főszerep.

Rengeteg diák érkezett erre a kellemesnek ígérkező programra és öröm volt látni, hogy a gyerekek nem csak a mai kor által diktált eszközöket: loopereket, keverőpultot preferálták, hanem beültek a dobok mögé és önmaguk szórakoztatására a gitárok húrjait is megpengették.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére