A világ legfiatalabb utazója lesz egy 27 éves lány

Frisss, Csatangolo - fotó: expedition196 • 2016. december 03., szombat •
Az amerikai fiatal olyan országokban is járt, mint Izrael, Szíria vagy épp Libanon.
A világ legfiatalabb utazója lesz egy 27 éves lány

Vannak olyan emberek, akik képtelenek megmaradni egy helyben. Valószínűleg ilyen típus Cassie de Pecol is, aki 20 éves korára már 26 országban járt. Az elhatározás azonban csak később jött el. Tavaly találta ki az akkor 26 esztendős lány, hogy a világ összes országát felkeresi.

Annyira belejött az utazásba, hogy Cassie a világ legfiatalabb kalandorává vált. Megfordult Szíriában, Izraelben és Szudánban is. Egész pontosan 196 országba jutott el és utazását világszerte hatalmas érdeklődéssel követték.

Ha bárki kedvet kapna hasonló tervek megvalósításához, nem árt, ha tisztában van pár dologgal. Cassie  60 millió forintot költött eddigi utazásai során, és több mint 250 repülőjegyet vásárolt. Szállásra ugyan nem volt gondja, ezt különböző szponzorok állták neki.

Egyébként nemes célja van a leánynak az utazgatással, szeretné elősegíteni a világbékét és a zavartalan turizmus lehetőségét is. Ezért igyekezett minden országban találkozni politikusokkal, hogy megvitassák ennek lehetőségét és mibenlétét.

Továbbá Cassie vízmintákat is gyűjt az adott országokban, ezzel segítve a Nemzetközi Környezetkutatók munkáját. A világrekorder utazásait egyébként blog formájában lehet követni.

közösség

további frisss

lap tetejére