A világ legdrágább otthonában több a fürdő, mint a hálószoba

Frisss/Forbes - fotó: 924belair.com • 2017. január 24., kedd •
A ház mellé jár a pazar kilátás, egy tucat luxusautó és saját helikopter is.
A világ legdrágább otthonában több a fürdő, mint a hálószoba

Néhány napja robbant a hír, hogy Los Angeles előkelő részén eladó lett egy lakóház. Az ingatlanpiac állóvizét Bruce Makowsky tervező kavarta fel egy 38.000 négyzetméteres villával, amely az előkelő Bel-Air negyedében található.

Az épületet két éve álmodta meg, majd megszerezte a föld tulajdonjogát valamivel több, mint 70 millió dollárért. A luxuslakások mellett táskák tervezéséből tett szert vagyonára Mr. Makowsky.

Az Egyesült Államokban ugyanis sosem vásároltak 250 millió dollárért ingatlant. Már pedig ezért a Los Angeles-beli házért ennyit kell kifizetni. S hogy mit kaphatunk ezért az összegért? Luxust, fényűzést, pompát - kis muzeális beütéssel...

A birtokról - amely a legkorszerűbb riasztórendszerrel van ellátva - pazar kilátás nyílik. Ez persze nem magyarázza a borsos vételárat. A házban két háló lakosztály és tíz vendégszoba található, mégsem ettől lesz igazán exkluzív, hanem a mosdóktól, amelyből 21 található az épületben.

Az ingatlan egyébként szórakoztató központnak sem lenne utolsó, hiszen fitnesz-, bowling- és csocsóterem is található benne. Mindezt üvegcsempés kivitelezéssel tálalva, hogy legyen mire felvágni a szomszédok előtt.

Persze visszafogottan is mulathatunk. Ebben segít az a hat bár, amely a ház különböző szegleteiben is megtalálható. Hogy pontosan miért kellett ennyi helységet kialakítani az iváshoz, arról nem szólnak a krónikák.

Ha pedig filmet szeretne nézni, azt is megteheti az új tulajdonos. A moziteremben 40 fő fér el kényelmesen, luxus körülmények között, ráadásul 7000 letöltött filmet tekinthetünk meg. Az aranyozott kivetítő, az 57 hangfal és a 16 mélynyomó pedig önmagáért beszél...

Hogy szó essen a muzeális értékekről is: közel 100 műalkotás díszíti az épületet kívül és belül. A csocsóterem falán látható cukorkatartó csak egy a sok közül.

A házhoz jár egy tekintélyes méretű garázs is, amelyben 12 autóritkaság is található. Igen, a kocsik is részét képezik a vételárnak. A szakemberek véleménye szerint az autók 30 millió dollárt is meghaladó értéket képviselnek. Ráadásul privát helikopter és leszállóhely is az új tulajdonos rendelkezésére áll.

A Bel Air Road 924 szám alatt található ház egyébként a tavaly értékesített Spelling birtokot taszította le az első helyről, amely 200 millióért cserélt gazdát. Egyébként nem várható nagy roham, ugyanis a Forbes magazin szakértője szerint csak 3000 ember vásárolhatná meg ezt az igazán impozáns és minden luxussal felszerelt ingatlant.

Via 924belair

közösség

további frisss

lap tetejére