A vasi kézilabda tervei az újraválasztott elnökkel, Farkas Ágnessel

frisss.hu, sztv.hu • 2016. április 20., szerda •
Az elnökség társadalmi munkában segíti a munkát.
A vasi kézilabda tervei az újraválasztott elnökkel, Farkas Ágnessel

Nemrégiben a Vas Megyei Kézilabda Szövetség tisztújító közgyűlést tartott, ahol megválasztották a következő négy évre az elnökségi tagokat is – számolt be a Szombathelyi Televízió. A régi-új elnök Farkas Ágnes, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok kézilabdázó ismét bizalmat kapott a küldöttektől. Az öttagú elnökség tagjait elnök asszony mutatta be:

Mákos Csaba, a General Motors fejlesztési igazgatója, akinek elsősorban a működési feltételek megteremtése lesz a feladata.

Gagyi Levente, a Vas Megyei Önkormányzat civil és nemzetiségi kapcsolatok bizottságának elnöke

Miskey Balázs, NB1-es játékvezető, aki "ízig-vérig benne van a sportágban"

Dr. Szajlai Mónika, aki elsősorban a Magyar Kézilabda Szövetséggel tartja majd a kapcsolatot.

Mint Farkas Ágnes hangsúlyozta, az elnökségbe olyan embereket választottak, akik szívvel-lélekkel, lelkiismeretesen, társadalmi munkában, azaz díjazás nélkül  áldoznak a szabadidejükből, energiájukból és ha kell pénzükből is a kézilabda népszerűsítéséért. 

A megkezdett munkát szeretnék folytatni, ami elsősorban az iskolákkal való együttműködést jelenti azzal a céllal, hogy ne csak igazolt játékosokkal biztosítsák a minél magasabb szintű utánpótlást a vasi kézilabda számára. Nemrég a Haladás VSE négy szombathelyi iskolával írt alá együttműködési megállapodást, amelynek lényege, hogy az iskolai, napi testnevelés órákon a labdás fejlesztések nagyobb hangsúlyt kapjanak. Tehát, ne csak a fociról szóljon minden, a gyerekeknek adjuk meg a lehetőséget más labdajátékokkal való megismerkedésre is - emelte ki elnök asszony.

A kézilabda "tömegesítése" a cél, szeretnénk az együttműködő iskolák számát növelni. Vidéken nagyon széles a bázis, több Vas megyei városban, például Szentgotthárdon, Körmenden, Répcelakon, Bükön és Csepregen rendkívül intenzív kézilabda élet folyik, Répcelakon jövőre egy teljesen új csarnokot is átadnak. A gondot idézőjelben itt az jelenti, hogy a már meglévő egyesületekhez szakosztályokat kell létrehozni.

Jelenleg mintegy ezer kézilabdázónk van a megyében, ez a szám jónak mondható, szeretnénk tartani ezt a szintet. Huszonöt éves, a fővárosból származó tapasztalattal a hátam mögött állíthatom, hogy az utánpótlás a kulcs. Nem csak az igazolt játékosok számítanak, hiszen például létezik korosztályos VB is kifejezetten egyesületekben nem játszó kézilabdázók számára. Feladatunk a szakember hiány megoldása is, kevés a bíró jelenleg, szeretnénk külsősöket is idecsábítani. A szövetség stratégiai célja azonban a megfelelő szintű és minőségű sportoló mennyiség, amelynek egyértelműen az iskolák jelentik az alapját" - zárta értékelőjét Farkas Ágnes.

közösség

további frisss

lap tetejére