"A Vas megyei szavazók elkötelezettek"

Frisss - Fotó: Bodorkós Máté • 2016. október 12., szerda •
A sikeres népszavazás eredményeként Orbán Viktor miniszterelnök alkotmánymódosítást nyújtott be. Tegnap Sárváron Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke értékelte a népszavazást.
A Vas megyei szavazók elkötelezettek

A sárvári vár különtermében hangzott el a címben is látható mondat, amelyre Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke utalt beszédében. Az értékelést megelőzően dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő köszöntötte a vendégeket, egyúttal megköszönte a megye lakosságának aktív közreműködését a 2016. október 2-i népszavazáson. Az ország egészét tekintve a nyugati országrész szavazói vonultak legtöbben az urnák elé, hogy nemet mondjanak a brüsszeli politikának.

Ennek sikeréről, valamint a döntés következményéről tartott beszédet Németh Szilárd kormánypárt politikus. Örömét fejezte ki, hogy a megye három körzetének - Szombathely, Sárvár és Körmend - lakosai elkötelezettek. A népszavazás eredményeként 3 362 000 fő vett részt és tette egyértelművé, hogy új egység jött létre, amely képes kiállni Magyarországért, illetve elutasítja Brüsszel agresszív migránspolitikáját. 

Orbán Viktor miniszterelnök a népszavazás eredményeinek ismeretében alkotmánymódosítást nyújtott be. A törtélemi beadvány egyértelművé tenné, hogy csoportosan betelepíteni csak úgy lehessen Magyarországra, ha azt saját maga személyében kéri és megfelel azon jogszabályoknak, amelyeket a parlament létrehozott.

A javaslatot egyébként már október közepén tárgyhalhatja, majd a jövő hónap elején el is fogadhatja az Országgyűlés.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére