A város azt kéri a fiataloktól, törjék meg a csendet!

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2015. szeptember 04., péntek •
Online kérdőívezéssel helyzetelemzést végezne a város több célcsoportban. Kábé 18 ezer fiatal véleményére kíváncsiak.
A város azt kéri a fiataloktól, törjék meg a csendet!

A Szent Márton Szociális programba is belefoglalták, hogy ki kell dolgozni egy komplex ifjúsági koncepciót, a helyi ifjúságügy újragondolását. Ennek az előkészítéséhez létrehoztak egy online rendszert, ami a 13-30 éves korosztályra fókuszál. A cél többek között az, hogy az ifjúságnak szolgáltató, a fiatalokkal foglalkozó szervezetek tevékenységét feltérképezzék, kialakítsanak ezáltal egy új struktúrát, hogy végén ki tudják alakítani a város ifjúsági koncepcióját.

Törd meg a csendet! - ez a program neve

 

Négy korcsoport érintett: az általános iskolák 7-8. osztályos tanulói, a középfokú oktatási intézmények nappalis diákjai, a felsőoktatási intézmények nappalis hallgatói, valamint a szombathelyi foglalkoztatóknál jelen lévő, 30 évesek és annál fiatalabb munkanélküliek.

A város kéri a diákság vélményét 

A kérdőíves rendszer az interneten keresztül történik, nagyjából 10-15 percet vesz igénybe. A kérdőívet itt lehet elérni, szeptember 7-e és 30-a között.

Éliás Zsuzsanna, szociológus

A kutatást szervező szociológusok Éliás Zsuzsanna és Némethy Szabolcs  a demográfiai adatok mellett kíváncsiak a jövőre vonatkozó tervekre, a szabadidő eltöltési szokásokra, arra, honnan szereznek információt a fiatalok, valamint arra is, mi az amit a leginkább hiányolnak a városban.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére