A válogatott Perl Zoltánnal erősített a Falco

SzR-falcokc.com - Fotó: Bodorkós Máté • 2017. augusztus 16., szerda •
A 22 esztendős játékos visszatér korábbi sikerei helyszínére és újra felölti a 9-es sárga-fekete mezt. A szerződés a 2017/2018-as szezonra érvényes.
A válogatott Perl Zoltánnal erősített a Falco

Perl Zoltán Falco-nevelésű válogatott irányító külföldi ajánlatra várt a nyáron, ám mivel nem érkezett megfelelő szerződés-tervezet, már a bajnokság végén szóba jött a visszatérés lehetősége, illetve az, hogy Zoli akár újra felveheti a 9-es mezt. 
Az eltelt pár hét megoldást szült és klubunk, valamint a játékos elképzelései találkoztak - jelentették be szerdán az Aréna Savária VIP-termében tartott sajtótájékoztatón. 

Gráczer György, a Falco KC ügyvezetője miután felelevenítette a csapatépítés előzményeit, örömtelinek nevezte, hogy Govens, Pustahvar, Zigeranovic, Tóth, Váradi, Hódi, Kovács, Durázi, Norflleet, Borisov és az U20-as válogatott alapember, Kucsora is ideérkezett, illetve meghosszabbította szerződését. 

Boldogan jelentem be, hogy 2 év olaszországi légióskodás után sikerült hazacsábítani Perl Zoltánt, ezzel a Falco kész a bajnokságra. Külön megköszönöm Sztojan Ivkovicsnak, a magyar válogatott szövetségi kapitányának, hogy erre a sajtóeseményre hazaengedte a kecskeméti edzőtáborból Perl Zoltánt - tette hozzá Gráczer György. 

Az olasz DeLonghi Treviso Basket csapatától hazatérő Perl Zoltán megköszönte a klubnak és a városnak, hogy támogatta az ajánlatot és hazatérhetett.
Külföldön jól éreztem magam, de mindig hiányzott a klub és a város. A Falco csapatával, vezetőivel mindig jó kapcsolatban voltam. Idén nagyon erős csapat alakul Szombathelyen, ebben, illetve az eredményes szereplésben szeretnék segíteni - fogalmazott a régi-új Falco-játékos.

Srecko Sekulovic vezetőedző nagyon fontosnak nevezte, hogy magyar és főleg, hogy szombathelyi játékossal erősödött a csapat.

Örülök, hogy magyarokból is erősek vagyunk, nemcsak az idegenlégiósokból - fűzte hozzá a szerb mester.

Lendvai Ferenc, a Falco KC Felügyelő Bizottságának elnöke honlapunknak elmondta, hogy rendkívül örül Perl Zoltán szerződtetésének és valamennyi igazolásnak, mert még nem nagyon volt arra példa, hogy augusztus közepén teljessé vált volna a keret.

Szeretném megköszönni a szponzoroknak, hogy segítik a Falco KC csapatát, ugyanakkor hangsúlyozom, hogy a város, mint 100%-os tulajdonos is maximálisan kiveszi a részét a támogatásból. Nagyon jó szezon állhat előttünk, szerintem a csapat talán soha nem volt olyan erős, mint most. Perl Zoltán igazolása különösen kedves, hiszen személyében egy nagyon tehetséges saját nevelésű játékos tér vissza hozzánk  - tette hozzá a FEB elnöke. 

Ezután Gráczer György klubvezető átadta a 9-es mezt Perl Zoltánnak, aki boldogan átvette és megköszönte azt.

A sajtótájékoztatón azt is bejelentették, hogy Váradi Kornél Sopronba távozása miatt új másodedző dolgozhat szeptembertől a csapatnál. Srecko Sekulovic segítője az Újvidékről érkező, a jelenleg elérhető legmagasabb szintű szerb edzői képesítéssel rendelkező 33 esztendős Milos Konakov lett. 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére