A tó ami olyan, mintha egy gigantikus rágógumit nyomtak volna az erdő szélébe, avagy a világ legbizarrabb természeti csodái 6. rész

NagyRobert - Fotó: geologyin.com • 2016. október 09., vasárnap •
Ez csakis a Rózsaszín Párduc műve lehet.
A tó ami olyan, mintha egy gigantikus rágógumit nyomtak volna az erdő szélébe, avagy a világ legbizarrabb természeti csodái 6. rész

A természet néha furcsa dolgokat produkál, mi pedig 7 részes cikksorozatunkban bemutatjuk a legbizarrabbakat ezek közül:

Akinek megadatik az a privilégium, hogy repülővel átszelhesse Nyugat-Ausztráliát, egy nagyon ritka vizuális élményben lesz része, hiszen a smaragdzöld erdő és a mélykék Déli-óceán közé egyszer csak beékelődik egy hatalmas rózsaszín valami.

Fotó: smartlocal.com

Ez a rágógumira emlékeztető, 600 méter hosszú folt a Hillier-tó, ami a Recherche Archipelago szigetcsoport Middle Island nevű szigetén található és már messziről virít a papírkérgű és eukaliptusz fák sűrűjében.

A különös színre sokféle magyarázat létezik, okozhatják például zöld algák, amik nagy mennyiségben halmoznak fel béta-karotin, de lehet, hogy halobacterium, ami nagy mennyiségben vörösesnek látszik, esetleg rózsaszín garnéla, szintén nagy mennyiségben.

Fotó: World Visit

A tó vize nagyon sós, így elsüllyedni csak nehezen lehet, mindenféle erőlködés nélkül is úgy lebeghetünk a felszínen, mint egy parafa dugó.

közösség

további frisss

lap tetejére