A térfigyelő kamera segített a fegyveres rabló elfogásában

PCS - fotó: Frisss • 2017. április 25., kedd •
Nemcsak megelőzésben van fontos szerepe a közterület-felügyeletnek.
A térfigyelő kamera segített a fegyveres rabló elfogásában

Tegnap délután, Szombathely egyik legforgalmasabb útszakaszán, a Paragvári úton lévő dohányboltot rabolta ki egy ismeretlen férfi, egy fegyvernek látszó tárggyal. Azonban a tettes sokáig nem élvezhette zsákmányát, ugyanis néhány órán belül a TEK munkatársai kopogtattak lakásának ajtaján.

A hatóság munkatársainak hatékony munkája mögött egy rendkívül összetett, mégis szorosan összefonódó akcióról volt szó. A rablást követően az üzletben tartózkodó eladó nagyon részletes személyleírást adott a rendőrségnek. Ezt az információt megkapták a közterület-felügyelet ügyeletesei is, akik a város kamerarendszerét ellenőrizve bukkantak a tettesre és azonnal értesítették a rendőrséget.

A legutóbbi beruházáskor a Paragvári utca 86. szám alatt is térfigyelő-kamerát telepített a város, amely úgy tűnik maximálisan beváltotta a hozzá fűzött reményeket - mondta Dr. Varsányi Péter, Szombathely Megyei Jogú Város Közterület-felügyeletének igazgatója.

A rablással gyanúsított férfit egyébként a bűncselekmény elkövetése után néhány órán belül elfogták és valószínű hosszú időre börtönbe kerülhet.

közösség

további frisss

lap tetejére