A tatai srác, aki bejutott a 2017-es Eurovízió döntőjébe - Pápai Joci

NR - Fotó: MrSilesian via Wikimedia Commons • 2017. május 12., péntek •
Amikor a Megasztár nem csak a győztesről szól.
A tatai srác, aki bejutott a 2017-es Eurovízió döntőjébe - Pápai Joci

Pápai Joci 1981. szeptember 22-én született Tatán, és már 4 évesen elkezdett gitározni és dalokat írni, a bátyja hatására. Nagy hatással voltak rá a 60-as és 70-es évek zenéi, a rock, a pop, a soul és az R&B. 2017. februárjában Hajnóczy Soma ejtette ámulatba Jocit a trükkjeivel:

Az ismertséget a 2005-ös Megasztár hozta meg az énekes számára, bár akkor még csak a vigaszágas körig jutott, ám a tehetségkutató után önálló lemezzel debütált. A "Ne nézz így rám" című dala volt az első nagyobb siker, 2006-tól pedig több Majka számban is közreműködött, például a "Nélküled" és a "Nekem ez jár" című alkotásokban.

A 2015-ös, "Mikor a test örexik" című, Majkával közös dalával pedig végleg beírta magát a magyar könnyűzene történetébe. Ezután jött az "Elrejtett világ", aminek a megalkotásában Caramel és Szabó Zé volt Joci segítségére. Majd jött a "Senki más", ami szintén egy majkás közreműködés eredménye volt.

A Duna televízió "A Dal" című műsorában aratott győzelmével szerzett jogot a 2017-es, kijevi Eurovíziós Dalfesztiválon való indulásra. Az "Origo" Joci saját szerzeménye, így nem kis büszkeséget jelenthetett számára ez a siker. Joci fellépő ruhája a magyar huszárhagyományokat eleveníti fel, amit Schilling Kolos álmodott meg.

 

közösség

további frisss

lap tetejére