A szürke és esős idő uralma alá vonta Szombathelyt

NagyRobert - Fotó: Hornyák Emőke • 2016. október 19., szerda •
Ilyen a város eső után.
A szürke és esős idő uralma alá vonta Szombathelyt

Már október van, az évnek lassan vége, Szombathelyen pedig mindent visz a nemszeretem időjárás, az összes esős, szeles, hideg és nyálkás szürkeségével. Felmerészkedtünk hát a Városháza tetejére, hogy onnan mutassuk meg, milyen is a városunk némi eső után.

A komor, szürke égbolt alatt válik igazán hangulatossá a szombathelyi tetők sokszínűsége, helyenként már-már mediterrános beütéssel, bár ezt csak a kontrasztnak köszönhetjük. A fákon sárgul és vöröses barnába borult sok levél jelzi, hogy a színek időszakának már vége, lassan a kopárság lesz az úr, amit talán majd némi hó elfed, hogy ne legyen olyan rossz kedvünk.

A környező háztetőkön tanyázó szárnyas patkányok hordái a hideg elől a magasba menekülnek, hogy némi sprintrepüléssel melegítsék fel tollas kis testüket. Ilyenkor bánja igazán az ember, hogy a kétlábon-járást választotta, a repüléshez meg eszköz kell. Végül a galambok is visszakucorodtak a tetőcserepekre, a szerencsésebbek a kéményekre és hirtelen minden elcsendesedett egy pillanatra.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére