A sztársághoz vezető út Facebook-dalokkal van kikövezve

Frisss - fotó: Bodorkós Máté • 2017. április 03., hétfő •
Némelyik felvétel egész jó lett, de akad pár, amelyet Bellus Pisti is felhasználhat a Kívánságszatyorban.
A sztársághoz vezető út Facebook-dalokkal van kikövezve

Napi rutinunkká vált, hogy többször felnézünk a legnagyobb közösségi oldalra. Képet töltünk fel, vagy csak posztoljuk az általunk megélt dolgokat. Lehet vitatkozni, hogy mennyire ártalmas, hiszen az előnyeit mindenki fel tudja sorolni. Legyen szó régi osztálytársak megkereséséről, vagy távoli rokonnal való kapcsolatfelvételről, a közösségi oldalnak bizony akad pozitív tulajdonsága. Azonban vannak felvételek, amelyet a Facebook ihletett. Kérdés, hogy milyen sikert érhet el valaki ezzel a kezdeményezéssel.

A Youtube legmélyebb bugyraiba merültünk alá, hogy igazán fülbemászó dallamokat találjunk.  Elsőként, amely megütötte ingerküszöbünket David May és Max Urban közös vállalkozása volt, amely stílusosan a Facebook love címet kapta. Nem kell hozzá nyelvvizsga, hogy kitaláljuk, ez bizony a közösségi oldal által tálcán kínált szerelemről szól.

David May Feat. Max Urban - Facebook Love

 

A Fülöp-szigeteken élő Tanya Markova együttest is megbabonázta a Facebook és több, az oldal által használt elemet, illetve ablakot is felhasználtak a videó elkészítéséhez. A dalt egyébként több, mint 700.000 alkalommal nézték meg, ami szép teljesítménynek mondható.

Tanya Markova- Da Facebook Song

 

Pont az amerikaiak hagyták volna ki ezt a ziccert? A kaliforniai Rhett & Link páros a Facebook song alkotással neveztek be képzeletbeli versenyünkre. Igazán autentikus slágert rántott össze a duó, amely inkább lett vicces, mint komolyan vehető dal.

Rhett & Link - Facebook Song

 

Pakisztán szívéből, Punjab régióból támadta be a világot Akram Rahi. A hangzás egyértelműen visszaadja a keleti dallamokat, hangszereket. A klip egyébként látványorgiától hemzseg, hiszen fantasztikus tájakat vetítenek elénk a kékháttér segítségével, miközben három szemrevaló táncos ropja a dallamokra.

Akram Rahi - FaceBook

 

A táncolható alkotások után hallgassunk egy kis rappet. Elsőként a görögök egyik kedvenc előadója, TNT bűvöl el bennünket. Sokat sajnos nem értettünk a dalszövegből, de a klip cselekményvezetése sokat segít. Legalább alapfokú görög nyelvismeretre tehetünk szert még a nyaralás előtt.

TNT - Facebook

 

Jedu is készített egy frappáns dalt, amely sejtelmesen a Facebook címet kapta. A cseh fiatalember a közösségi oldal hatását mutatja be a világnak és úgy fest jól is csinálta, hiszen közel kétmilliós nézettséget rántott össze ezzel a három perces kis klippel.

Jedu - Facebook

 

Pont mi, magyarok maradjunk le erről a fantasztikus listáról? Míg a görögök rappel, az amerikaiak élőzenés popzenével, Kamy hamisítatlan mulatóssal támad a világ ellen. A felvétel sikerét ítélje meg mindenki saját maga, de Mark Zuckerberg biztos nem gondolta volna, hogy egyszer egy magyar énekesnő is emléket állít élete főművének.

Kamy - Facebook

közösség

további frisss

lap tetejére