A szerbeket is legyőztük az OMV-Kupán

SzR - Fotó: Tóth Arnold • 2017. július 23., vasárnap •
Folytatta jó szereplését a II. OMV-Kupán a magyar U20-as vízilabda-válogatott. Szombat este a szerbeknél bizonyult jobbnak a Horkai György irányította csapat.
A szerbeket is legyőztük az OMV-Kupán

Pénteken nagyon simán diadalmaskodott a magyar U20-as válogatott az ausztrálok felett, erről ITT olvashattak helyszíni tudósítást. 

Másodjára pedig azok a szerbek voltak az ellenfelek, akik az 1. napon 9-9 után ,,csak” 5 méteresekkel tudták 19-18 arányban legyőzni a horvátokat.  A tegnapi vihar miatt egyébként a Tófürdőről átköltözött át az OMV-Kupa 4 csapata és a Fedett Uszodában folytatták a küzdelmeket.  

Magyarország - Szerbia 11-10 (2-2, 4-2, 2-1, 4-5)

Az 1. negyedben, a ráúszásnál a mieink hozták el a labdát, majd az 1. gólt is a mieink lötték, Baksa volt eredményes, majd Burián is betalált, 2-0! Emberelőnyben szépítettek a vendégek. A negyed végén 5 méteresből egyenlítettek a szerbek, 2-2.  

A 2. negyedben sokáig nem esett gól, még 5 méterest is hibáztunk, de Zelinváry a játékrész közepén mesteri lövés végén megszerezte a vezetést, 3-2. A félidő vége előtt 2 perccel emberelőnyből egalizáltak a szerbek, de Vadovics azonnal visszaszerezte a vezetést, 4-3. Aztán Sélley rázta meg magát és két mesteri találattal jelezte, jobbak vagyunk, 6-3. A dudaszó előtt még szépítettek, 6-4. 

A 3. negyed elején szépítettek, majd Szatmári állította helyre a 2 gólos különbséget, 7-5, majd Burián Gergő a játékrész végén növelte a fölényt, 8-5.  

A 4. negyed is jól indult, Sélley újabb gólja, majd Burián értékesített 5 méterese el is döntötte a meccset, igaz közben az ellenfél is szerzett egyet, 10-6. A szerbek aztán egy szép ejtéssel, majd Cscsovszky kiállítása után szerzett emberelőnyös találattal újra nagyon közel kerültek, 10-8. És ezzel még nem volt vége, hiszen 3 perccel a vége előtt újabb gólt lőttek és már 10-9 volt az állás. Burián nagyon fontos gólt lőtt a vége előtt 2 perccel, ezzel 11-9 lett. A meccs végét jelző dudaszó előtt 20 másodperccel újra 1 gólra zárkózott az örök rivális, de az eredmény már nem változott, 11-10 lett a vége. 

Vasárnap, a záró napon 9 óra 30 perctől ausztrál-szerb, majd 11 órától magyar-horvát összecsapást tekinthet meg az, aki kilátogat a Tófürdőre. A záróünnepséget 13 órától rendezik meg. 
 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére