A szakma sztárjai - A jó szakma felér egy diplomával

szróbert-VMKIK • 2014. április 18., péntek •
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) 2014-ben hetedik alkalommal rendezte meg a Szakma Sztár Fesztivált, a szakiskolás és a szakközépiskolás diákok országos szakmai versenyét. A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (VMKIK) 12 busszal 17 településről 26 oktatási intézményből mintegy hatszáz érdeklődő, pályaválasztás előtt álló felső tagozatos és szakiskolákban tanuló vasi diákot és kísérőt szállított a megmérettetésre. A verseny célkitűzése a gyakorlatigényes „fizikai” szakmák társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése volt.
A szakma sztárjai - A jó szakma felér egy diplomával

Az MKIK a területi kamarák közreműködésével biztosította valamennyi megyeszékhelyen 2014. januárjában az írásbeli elődöntők lebonyolítását, melyen 3.997 versenyző indult. Az országos döntőket kezdetektől fogva Budapesten, a Hungexpo területén rendezték meg. Az érdeklődőket a helyszínen a Nemzeti Munkaügyi Hivatal életpálya—tanácsadó munkatársai interaktív feladatokkal, szakmabemutató filmekkel és szakma-totóval várták. A fesztivált szakmai és szórakoztató műsorok is színesítették.

Vas megyéből a következő tanulók jutottak be az országos verseny döntőjére:
Kun Péter, burkoló szakmában
Czirók Klaudia, cukrász szakmában
Imre Ádám, élelmiszer- és vegyiáru-eladó szakmában
Ábrahám Gábor, géplakatos szakmában
Dancsecs Krisztián, központifűtés-és gázhálózatszerelő szakmában
Koszna Julianna, női szabó szakmában
A Vas megyei versenyzők közül a legeredményesebb Koszna Julianna, aki női szabó szakmában 2. helyezett lett, Ábrahám Gábor géplakatos szakmában pedig harmadik helyen végzett.

közösség

további frisss

lap tetejére