A sport legyen a tiéd!

PCS - fotó: Bodorkós Máté • 2016. november 09., szerda •
A Neumann János Általános Iskola tanulói a kosárlabda és a vívás alapjaival ismerkedtek.
A sport legyen a tiéd!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma indította útjára a "Sport legyen a Tiéd" elnevezésű programsorozatát, amely a szombathelyi Neumann János Általános Iskolában folytatódott. A Magyar Diáksport Szövetség segítségével a diákok megismerhedhetnek népszerű és kevésbé ismert sportágakkal. A rendezvénysorozat célja, hogy minden tanuló megtalálja a számára leginkább tetsző mozgásformát.

Kedden, a szombathelyi Neumann János Általános Iskolában a kosárlabda, valamint a vívás szépségébe tekinthetett be a népes gyereksereg. Az igazán bátrak pedig ki is próbálhatták milyen egy élsportoló élete. Váradiné Szarka Ildikó, a Szombathelyi Kosálabda Akadémia, míg Patócs Zsolt, a Szombathelyi Vívóakadémia Sportegyesület képviseletében tartott emlékezetes bemutatóórát.

Pálóczi László szerint minden diák szeret sportolni, csak segíteni kell neki, hogy rátaláljanak a számukra legkedvesebb mozgásformára

Igazán felemelő érzés látni, mennyire lelkesek a gyerekek - mondta Pálóczi László, a Magyar Diáksport Szövetség Nyugat-dunántúli Regionlális Irodájának szakmai menedzsere. A diákok egyébként olyan sportágakkal ismerkedhetnek meg, mint az atlétika, úszás, torna, vívás, labdarúgás, kosárlabda, röplabda, valamint a kézilabda. Igazán széles a repertoár.

Nagyon koncentráltak a gyerekek, bizonyára sokak tetszését elnyerte a vívás is.

A minisztérium kezdeményezésének köszönhetően 1100 intézmény érintett a programban és csaknem 200 helyen valósulnak meg kiemelt, ünnepélyes keretek között a sportág bemutatók. Vas megyében 6 helyszínen lesznek szokványosnak nem nevezhető "tornaórák", ráadásul 15 tanintézmény eszközcsomagban is részesül.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére