A sikeres kalóriaégetés három ismérve

szponzorált tartalom • 2018. szeptember 26., szerda •
Ha felszaladt pár plusz kiló.
A sikeres kalóriaégetés három ismérve

Sokunkkal előfordulhatott már, mikor alakunk, testtömeg indexünket illetően némi elégedetlenséget tanúsítottunk, ha mást nem, a kalóriadús karácsonyi és szilveszteri menük fogyasztását követő napokban szembesülhetünk eltérő alakunkkal, melyet rendszerint a következő kérdések követnek. Hogyan került ide, valamint hogyan és mennyi időn belül szabadulhatnánk meg a felesleges plusz kilóktól?

Mindezek megválaszolásához elsőként tekintsünk magunkba, mekkora szándék mereng bennünk a megvalósításhoz, emellett a hazai szintű élelmiszerfogyasztás évenként még mindig 1-2 %-kal növekszik, mely egyúttal reflektál az Obesity Update tavalyi felmérésére, mely szerint Magyarország foglalja el a negyedik leginkább elhízott országoknak a helyét, minket pusztán Új-Zéland, Mexikó és az Egyesült-államok előz meg. Ahhoz, hogy a fenti arányokat némiképp visszaszorítsuk, elsősorban nem gazdasági válságra, sokkal inkább hétköznapjainkban meghozott preventív döntéseink sorozatával valósíthatjuk meg. Bár kalóriaégetésről szóló temérdek élménybeszámolót, illetve motiváló videók százait is megtekinthetjük, mindenekelőtt a legfontosabb, hogy személyes elhivatottságunkat mérlegeljük, érzünk-e, magunkban kellő hajlandóságot. Gyökeres változást érhetünk el, amint az alábbiakban taglalt módszerek beépítésére tudatosan is törekszünk.

  1. Ösztönözd magad és tűzz ki, lehetőleg elérhető célokat. Fogyókúra esetében határozz meg egy konkrét testtömeget, amit mindenképpen el szeretnél érni, ám mindezzel párhuzamosan a kúra, vagy edzésprogramra eső időegységet is építsd ki, hiszen ha határidőn belül sikerül elérni a kívánt tömeget, úgy nyugodt szívvel megveregetheted válladat, ám ellenkező esetben sem érdemes elkeseredni, ugyanis a magasnak tűnt küszöbön már fél lábbal átléptél. (Például 4 kg-tól szeretnél mintegy hét alatt megválni).
  2. Következő lépésként tervezz időbeosztást a többi teendőidre is, hiszen így leszel képes következtetni, mennyi, (akár testedzés általi) energia befektetésre lesz szükséged. A mai okos telefonok által már több határidőnaplós applikációt is letölthetsz, illetve lehetőséged nyílik ezeket hangjelzéssel ellátni, így közben akárhol légy, konkrét visszajelzést kaphatsz az éppen aktuálisan elvégzendő feladataidról. Figyelj ekkor az objektív, ésszerű tervezésre, mert csak így leszel képes azt hosszútávon végrehajtani.
  3. Sokat segíthet, ha a folyamatot több periódusra osztod, vagy az edzésprogram intenzitását is csak időnként igyekszel fokozni, (elsőre ugyanis nehezebb úgy leadni több kilogrammot, ha közben még a diétás technikákkal ismerkedünk, mivel gyakorlati alkalmazásukra általában több időt kell szentelnünk, úgy azonos étrend mellett lehetőség szerint csak a 1, maximum 2 kg-nyi tömeget szorgalmazzunk leadni. Minden egyes kiszabott periódus után értékeld személyes fejlődésedet, mégis mennyit sikerült megvalósítanod mind az étrended bevezetését, mind pedig leadott feleslegedet illetően. Ennek átláthatóbb formáit képezhetik a kisméretű noteszek, hiszen pontokba szedheted a napi teljesítményed egészét, valamint újabb elemekkel bővítheted az élelmiszerek, vagy mozgásgyakorlataid eszköztárát.

A fenti elvek mindegyikére hasson vissza az ismerősökkel folytatott eszmecsere, hiszen míg te akár mindennap, vagy akár az edzést követően azonnal megfigyelheted elért eredményeid, addig mindazok, akikkel huzamosabb ideig esetleg csak telefonon tudnál kommunikálni, a téged ért változásokra külső szemlélőként intenzívebben reagálnak, amint ismét találkoztok. Amennyiben fáradnál is mindenképp találj motiváló irodalmat, de egyúttal személyiségfejlesztő tréningekre is járhatsz munka mellett, többek között így nyerhetsz egyre nagyobb lendületet a folytatáshoz.

A kitűzött célok sorát pályakezdőként ugyanakkor képezheti egy megnyerően biztos állás megtalálása. Nemcsak az edzésterv kialakítását illetően hívhatod elő a digitális technika adta opciókat, hanem az álláskeresési tevékenységedet is kiterjesztheted egy könnyen áttekinthető és megfelelően frissített portálra. Mi sem egyszerűbb, lakj vidéken, vagy a fővárosban, mint egy olyan állásoldalon böngészni, ahol a talált pozíciókra közvetlen jelentkezhetsz. Ahogyan a kalóriaégetésben, úgy ezen a területen sem hátrány tudatosan előre felmérned a lakóhelyedhez közeli lehetőségeket és eszerint spórolhatsz több időt. Például Szolnokon és térségében csaknem 2 ezer naprakész hirdetés közül is van lehetőséged válogatni a női állások Szolnokon állásportál segítségével. Kategóriák szerint kikeresheted a képzettségednek megfelelő pénzügyi, számviteli, szakmunkásbéli, vagy számos egyéb minősítésű állásokat.

közösség

további frisss

lap tetejére