A Panasonic beszántaná a sminkes szakmát az új intelligens tükrével, ami látja a bőrhibáink és még sminket is nyomtat rá

Frisss.hu/engadget.com - Fotó: Panasonic via engadget.com • 2016. október 06., csütörtök •
Tükröm, tükröm nyomtass nékem, buli sminket szépen.
A Panasonic beszántaná a sminkes szakmát az új intelligens tükrével, ami látja a bőrhibáink és még sminket is nyomtat rá

A Panasonic kicsit alámerült a szépségiparban, és láttak, hogy ez egy kifejezetten jövedelmező szektor, ami csak arra vár, hogy valaki leigázza. Valahol ezen a ponton fogalmazódhatott meg a cég kreatívjainak a fejében a szépség tech, ami már túlmutat az elektromos fogkeféken, hajszárítókon és relaxáló arcmaszkokon, mert ezekből amúgy is van minden sarkon, tonnaszám.

A tech óriás nem aprózta el a dolgot és nemrég bemutatta az "interaktív tükör" nevű új kütyüjét, ami forradalmasítja a reggeli rutint és a sminkelést is. A tükör átvizsgálja az ember arcát, eldönti, hogy hol milyen kozmetikai beavatkozásra van szüksége és nyomtat egy mindenhol megfelelő vastagságú sminket, csak hogy semmi se menjen kárba.

Igaz, ez a technológia sem új, hiszen az első változatot még januárban mutatta be a Panasonic. Már az a rendszer is képes volt a bőr-elemző rendszerével felismerni a foltokat, ráncokat, bőrleégést, pattanások és a többit, majd az adatokat egy sminknyomtatónak küldte tovább, ami végül két perc alatt kinyomtatta a sminket. Ezzel csak egyetlen probléma volt, hogy a nyomtatott sminknek kellett egy egész nap, hogy kiszáradjon és használható legyen.

Most, az új és javított kiadásnál a kinyomtatott smink egy arccsont maszkra kerül, amit vízzel permeteznek le és ezek után már csak finoman rá kell dörzsölni a bőrre, pont mint a rágókba csomagolt tetoválásokat. Egyébként ez a folyamat látszik a képeken is, ahol a Panasonic alkalmazottja, Caitlin bevállalta az "áldozati bárány" szerepét.

A cucc még erősen prototípus fázisban van, de a japánok remélik, hogy sokáig a szépségmegőrzés élvonalában maradhatnak majd az ilyen megoldásokkal. A nyomtatott sminkkel simán el lehetne takarni a hegeket és a tetoválásokat és csökkenteni a ráncok mélységét, bár jelenleg csak a bőrhibák elrejtését tudja a gép, a többin még dolgoznak.

közösség

további frisss

lap tetejére