A nők mindenek felett

Frisss - fotó: Bodorkós Máté • 2017. szeptember 08., péntek •
A gyengébbik nem képviselőiről szól ez a hétvége. Az Őrvidékházban már csütörtökön a hölgyek voltak a főszerepben.
A nők mindenek felett

A Magyar Asszonyok Érdekszövetsége és a Szülőföld Kulturális, Sport és Örökségvédelmi Egyesület közösen rendezik meg szeptember 7. és 10. között a „Amilyen a nő olyan a család, amilyen a család, olyan a társadalom” című, négynapos rendezvénysorozatát. Csütörtökön az Őrvidékház adott otthont a programsorozat első napjának, ahol a vállalkozások köré épült a tematika.

Gál Sándor az Őrvidékház igazgató-helyettese üdvözölte a megjelent érdeklődőket, majd dr. Puskás Tivadar Szombathely polgármestere mondta el köszöntőjét. A város első embere a hölgyek nagyságát próbálta emelni. Beszédében megköszönte a nők erőfeszítéseit, amelyet nem csak a munkában, hanem a család összetartó pilléreként tesznek nap mint nap. Puskás Tivadar örömét fejezte ki, és megköszönte a szervezők munkáját, hogy egy valóban színes progamsorozatot sikerült tető alá hozni.

Ezt követően vette kezdetét a „Gazdaságélénkítés, munkahelyteremtés, vállalkozásfejlesztés szombathelyi jó gyakorlatok tükrében – fókuszban a nő” című előadás, amelyen bepillantást nyerhettünk hazánk gazdasági növekedésébe, a vállalkozások sikereibe, továbbá a vállalkozások támogatását segítő programok felépítésébe is.

Az előadáson felszólalt Békesy Mariann titkárságvezető, aki a Nemzetgazdasági Minisztériumtól érkezett. Fekete Balázstól, a Széchenyi Programiroda megyei vezetőjétől, valamint Haszon Marietta vállalkozásfejlesztő tanácsadótól a projekt megvalósításról, illetve a kis és közép vállalkozósok felépítéséről kaptunk információt.

Kopácsiné Reményi Anita Mária az Észak-Vasi Gazdaság és Foglalkoztatásfejlesztési Együttműködés irodavezetője és
Vass Mónika, a Szombathelyi Járási Hivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály munkaerőpiaci szakügyintézője további érdekes és hasznos információt osztott meg az érdeklődőkkel. 

Az előadást követően az állófogadáson válthattak gondolatokat mindazok, akiknek kérdés fogalmazódott meg az elhangzottak kapcsán. Pénteken egyébként folytatódik a rendezvénysorozat.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére