A nők kerülnek reflektorfénybe az Őrvidékház négynapos rendezvényén

Frisss/Nemes Judit - fotó: Frisss • 2017. szeptember 06., szerda •
Kerekasztal beszélgetés, kiállítás, istentisztelet és operett-gálakoncert is színesíti az ingyenesen megtekinthető programsorozatot.
A nők kerülnek reflektorfénybe az Őrvidékház négynapos rendezvényén

A Magyar Asszonyok Érdekszövetsége és a Szülőfölg Kulturális, Sport és Örökségvédelmi Egyesület közös szervezésében rendezik meg szeptember 7. és 10. között az "Amilyen a nő, olyan a család, amilyen a család, olyan a társadalom" elnevezésű négynapos rendezvénysorozatát. Az eredményeknek az Őrvidékház ad otthont, de lesz program, amelyet az AGORA Kulturális Központban rendeznek meg.

A rendezvényről Nemes Judit, a Frisss FM 97.7 hírszerkesztője beszélgetett Farkas Csabával az ŐrvidékHáz igazgatójával.

A Magyar Asszonyok Érdekszövetsége és a Szülőfölg Kulturális, Sport és Örökségvédelmi Egyesület - utóbbi működteti az Őrvidékházat is - szeretettel vár mindenkit a négynapos rendezvényünkre, amelynek fókuszában a gyengébbik nem képviselői állnak.

Milyen programokkal várják az érdeklődőket?

Csütörtökön "Gazdaságélénkítés, munkahelyteremtés, vállalkozásfejlesztés - szombathelyi-jó gyakorlatok tükrében-fókuszban a nők" címmel előadással egybekötött fórumra várjuk az érdeklődőket. A rendezvény háziasszonya Tarnai Katalin a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége lesz. Pénteken a Hungarikumok köré szerveződik a nap. Először 16 órától Hungarikumok, mint nemzeti értékek címmel Ádám Barnabás ezredes, a katonaőrség és a Nemzeti Honvéd Dísegység parancsnokának előadására várunk mindenkit szeretettel, Ezt követően kiállítás is lesz, majd este már az AGORA Kulturális Központba operett-gálakoncerttel kedveskedünk a vendégeinknek. Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Huszka Jenő melódiái csendülnek fel, olyan hírességeknek köszönhetően, mint Sáfár Mónika, Teremi Trixi, Mikó István, Egyházi Géza és Kiss Zoltán. Közreműködik még az este folyamán az Ördöglovas Tánckar is. Szombaton délután 15 órától Híres szombathelyi nők kerekasztal-beszélgetésére kerül sor. Vendégeink lesznek többek között Farkas Ágnes kézilabdázó olimpikon, Krutzler Eszter súlyemelő olimpikon, Mittl Anita borász, Rozán Eszter író és Jakab-Köves Gyopárka, a Szombathelyi Református Nőszövetség elnöke. Vasárnap, 10 órától Istentisztelet lesz a Szombathelyi Református templomba, majd emlékezünk Zsindelyné Tüdős Klárára.

Kiket várnak a rendezvénysorozatra?

Mindenkit szeretettel várunk, kortól és nemtől függetlenül. Egyetlen fontos információt viszont még mindenképp szeretnék megosztani. A rendezvény bármely programját ingyenesen lehet megtekinteni, de előzetes regisztrációhoz kötött. A regisztrációkat az orvidekhaz@gmail.com e-mail címre várjuk.

 

"Amilyen a nő, olyan a család, amilyen a család, olyan a társadalom"
 
Szeptember 7. (csütörtök)
17:00 Őrvidékház
Fókuszban a nők
 
Szeptember 8. (péntek)
16:00 Őrvidékház
Hungarikumok mint nemzeti értékek
19:00 AGORA Kulturális Központ
Hungarikum a javából - operett-gálakoncert
 
Szeptember 9. (szombat)
15:00 Őrvidékház
Híres szombathelyi nők - kerekasztal-beszélgetés
 
Szeptember 10. (vasárnap)
10:00 Szombathelyi Református Gyülekezet
Istentisztelet
11:30 Szombathelyi Református Gyülekezet
"Isten markában" - emlékezés Zsindelyné Tüdős Klárára.

közösség

további frisss

lap tetejére