A Nissan sebességbe kapcsolt székei újraértelmezik még a sorban állást is

Frisss.hu/techcrunch.com - Fotó: Nissan ProPILOT • 2016. szeptember 29., csütörtök •
Az emberi létezés lassan céltalanná válik...

A Nissan ProPILOT technológiája ugyanazt tudja kicsiben, mint az önvezető autók nagyban és ezzel együtt remek gyakorló- és játszótere is a sofőr nélküli autók fejlesztésének. Igaz ez annak ellenére, hogy a ProPILOT valójában csak egy szék, de magától gurul ide-oda.

A szék "hajtóműve" érzékeli a szék körüli teret és tartja a távolságot az előtte lévőhöz képest. Jelenleg csak meghatározott útvonalon tud közlekedni, de ettől még akadhatnak akadályok, másrészt a sorban állás legyőzése máris tökéletesen megy ezeknek a székeknek.

A ProPILOT elnökének a célja, hogy sokkal könnyebben várhassunk ezentúl, legyen szó a legújabb iPhone-ról, vagy egy jó vacsoráról a legmenőbb helyen. Ennek megfelelően a Nissan már most várja az önként jelentkezőket, akik használnák az önvezető székeiket a sorban állás leküzdésére. A szerencsés cégek 2017-ben kaphatják meg a kész székeiket, idén pedig október másodikáig a Nissan főhadiszállásán két kijelző is mutatja a már meglévő hat szék mozgásának szimulációját.

Bár röhejesnek tűnik a dolog, az olyan cégek, mint a Nissan vagy a Toyota nem csak az utakon szeretné alkalmazni az önvezető/önműködő technológiákat, hanem igyekeznek az élet minden területét lefedni ezekkel. Mivel ez hatalmas biznisz, ezért nem csoda, hogy rohamléptekkel haladnak a fejlesztések és minél előbb megpróbálnak piacot találni maguknak.

közösség

további frisss

lap tetejére