A napokban befejezik a Játéksziget Óvoda fejlesztését

vkriszti-HCs • 2014. augusztus 05., kedd •
A szentkirályi óvoda fejlesztésének munkálatait márciusban kezdték és várhatóan a napokban be is fejeződik. A bővítésre a városrész népességszámának növekedése miatt volt szükség, ezen a részen a lakosság egyre fiatalodik, ami egyre több gyermeket is jelent. Dr. Puskás Tivadar a felújítás közeledő befejeztének alkalmából járta be és tekintette meg az új épületrészt.
A napokban befejezik a Játéksziget Óvoda fejlesztését

A fejlesztéseknek köszönhetően az óvoda képes lesz 120 gyermek befogadására, összesen 5 csoportban. Az új részlegben található a sárga és a piros csoport, mindkettő külön mosdóhelyiséggel. Szintén az új szárnyban került kialakításra az orvosi szoba és egy "elkülönítő", ahol a beteg, vagy balesetet szenvedett gyerekek pihenhetnek. Emellett felújításra került a tornaterem is, immár egy tágas tér fogadja majd a mozogni vágyó apróságokat.

Az új szárny felépítése az óvoda játszóterétől vette el a helyet, így az óvoda épülete mellett található önkormányzati területet a város felajánlotta egy új játszótért kialakításra. Sági József, a városrész képviselője elmondta, hogy egy parkosított, modern játékokkal felszerelt teret szeretnének kialakítani a gyermekeknek, mintegy fél hektár területen.

A bővítés 120 millió forint pályázati összegből, az új játszótér 5 millió forintból valósul meg.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére