„A nagy nap” – Danics Dóra és Esto - Gáspár Eszter közös duettel készül meghódítani a szíveket

frisss.hu, fotó; Hornyák Emőke • 2016. július 29., péntek •
Az új dal felvételén jártunk a Bartók Teremben.
„A nagy nap” – Danics Dóra és Esto - Gáspár Eszter közös duettel készül meghódítani a szíveket

Két évvel ezelőtt, a Savaria Szimfonikus Zenekar Hollywood Classics koncertjén találkozott először Gáspár Eszter, Esto az X-Faktor nyertesével, Danics Dórával. Bár, mint később kiderül, a szimpátia nem az első másodpercben alakult ki, barátságuk azóta is egyre intenzívebb, közös nyaralásokról is értesülhettünk a közösségi oldalakon, de akár szombathelyi kávézókban is találkozhattunk velük. Most elhatározták, hogy egy közös duettel ismét együtt lépnek a közönség elé. A dalt ismét a Savaria Szimfonikus Zenekar kíséretében, a Bartók Teremben vették fel, mi meg jól kifaggattuk őket közben.

Mikor fogalmazódott meg bennetek a közös szám ötlete?

Danics Dóra: Tavaly volt egy mélypontom az életemben, lelki problémáim adódtak, és ezekben a hetekben sokat beszélgettünk Esztivel, aki szintén egy nehéz időszakon ment keresztül. Arra jutottunk mindketten, hogy csinálnunk kéne valami nagy dolgot, valami újat.

Esto: Így merült fel, hogy mi lenne, ha írnánk egy közös dalt és akár ismét szimfonikus zenekari kísérettel vennénk fel. Ez aztán azonnal megtetszett mindkettőnknek és nekiállítunk az előkészületeknek.

Danics Dóra: Az volt a legjobb az egészben, hogy azonnal, mintha áldott állapotban lennénk, minden összejött a projekttel kapcsolatban. A dal címe is „A nagy nap” lett, ami általánosan az esküvő napjára utal.

Esto: Szerettünk volna egy olyan romantikus, érzelmes, gyönyörű dalt, amit mindenki magáénak érezhet, még a férfiak is. A zenéjét Veres Gábornak, a hangszerelést pedig a szintén Hollywood Classics-on megismert Pejtsik Pannának köszönhetjük. Persze azért édesapja, Pejtsik Péter is sokat tett hozzá, hogy a hangzás tökéletes legyen.

Fontos volt számotokra, hogy a dalban a saját gondolataitokat írjátok bele?

Danics Dóra: Abszolút. Sokat voltunk egymás mellett, amikor a másiknak szüksége volt rá, ez a dal is egy párbeszéd kettőnk között. Elképzeltünk egy szituációt, mi lenne ha Eszti készülne élete nagy napjára, fél, de nagyon várja, Dóri meg tanácsokat ad neki. Olyanokat, hogy élje meg ezt a pillanatot, ez a nap róla szól. Azóta egyébként annyira rákattantunk a témára, hogy egy közös rendezvényszervező, esküvő szervező céget is alapítottunk.

Ahol aztán előadjátok majd ezt a számot is?

Esto: Ha felkérnek bennünket egy esküvő megszervezésére, akkor természetesen.

Nincs nagyon távol a szervezés az előadó művészettől, a színpadtól?

Danics Dóra: Igazából onnan jött a gondolat, hogy édesanyám, Bach Szilvia fantasztikus képeket fest és neki szerveztem egy kiállítást. Ekkor tetszett meg ez a munka is, úgy érzem sok örömet lehet benne találni. Eszti pedig már dolgozott esküvőszervezőként, így neki is van tapasztalata a témában.

Most épp túl vagytok a felvételen, hogy sikerült?

Esto: Szerintem nagyon jól. Az egész úgy készült, hogy külön-külön rögzítették a rock együttes részét, a szimfonikus zenekar részét, aztán jöttünk mi az énekkel, tehát a nemzetközi top sztenderdnek megfelelően sávonként vettük fel a dalt.

Mikor hallhatjuk a kész duettet? És mi a helyzet a videoklippel, tervezitek már?

Danics Dóra: A dal bemutatója a Frisss.hu-n lesz, ez az egy biztos. A klip kérdés még maradjon titok, ugyanis a Savaria Történelmi Karneválon készülünk egy nagy meglepetéssel, aminek elképzelhető, hogy köze lesz hozzá.

Miért pont Szombathelyre jöttetek a felvételre, hiszen nyilván Budapesten is könnyen meg lehetett volna oldani.

Esto: Mindketten nagyon szeretjük a várost. Dóri édesapja is itt él, plusz az első közös fellépésünk is ide, a Hollywood Classicshoz köthető.

Danics Dóra: Imádok itt lenni, most nyáron is csak a fellépéseimre utazok el, aztán egyből jövök vissza.

Az első pillanatban szimpatikusak voltatok egymásnak?

Danics Dóra: Egyáltalán nem, hú, ez egy vicces történet.  Az első próbán, két éve én csak azt láttam, hogy Eszti bújja a kottáját, öntudatosan viselkedik én meg csak a sarokban nyomkodtam a telefonomat…

Esto: Ellenkezőleg! Én féltem nagyon Dóritól, hogy úristen, az X-faktor győztesével kell énekelnem, hogy fogok tudni majd helyt állni. Aztán már itt, Szombathelyen az előadások alatt azonos hullámhosszra kerültünk és éreztük, hogy nem válnak el útjaink a koncerteket követően. Ez egyébként Pannára is igaz, épp ezért óriási öröm újra hárman együtt dolgozni.

Dóri, mikor jelenik meg a lemezed? Már nagyon várjuk!

Danics Dóra: A jó hír az, hogy teljesen kész, elkészült a master, most úgy néz ki, nyár végén, vagy szeptember elején piacra is kerül a lemez.

A közösségi oldalakon többször láthattuk, hogy még nyaralni is együtt mentek.

Esto: Igen, az idén már voltunk Rómában – ahol még egyikünk sem járt, nagyon élveztük – aztán Erdélyben, most meg épp Horvátországba készülünk.

Muszáj megkérdeznem, nálatok mikorra várható a nagy nap?

Danics Dóra: Azt még egyikünk sem tudja, de az már biztos, hogy mi fogjuk egymás esküvőjét szervezni.

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére