A menyasszony születése 3. – Milyen a jó esküvői smink?

Szerző: Markó Éva Fotó: Kondor Noémi • 2016. május 13., péntek •
Egy kis szakmai tanácsot is adnék, mert sokszor felmerül a kérdés, hogy mi a különbség egy hétköznapi és menyasszonyi smink között?
A menyasszony születése 3. – Milyen a jó esküvői smink?

Egy egész délutánt eltöltve a Kámoni Arborétumban, több száz fotó készült, ahogy már azt láthattuk hogy születik a menyasszony és a koszorúslány a korábbi fotósorozatokban. Úgy gondoltuk, hogy  a képeket nem rejtjük véka alá és hogy ne az íróasztalnak készüljenek a képek ezért három  „felvonásra” osztottuk őket. Közös fotók készültek a menyasszonyról (Kitti ) és a koszorúslányról ( Adri), számtalan beállításból, bár a nap folyamatosan bujkált, nem kis feladatot adva ezzel a jó fényviszonyok eltalálásához.

Menyasszonyunk is átöltözött közben és a rengeteg csábító helyszín közül választva, a képeken látható természet alkotta színterek mellett tettük le a voksunkat. Egy kis szakmai tanácsot is adnék, mert sokszor felmerül a kérdés, hogy mi a különbség egy hétköznapi és menyasszonyi smink között?

Természetesen a hétköznapi, alkalmi, avagy koszorúslány smink is egy megfontolt, kidolgozott és tartós smink, míg a menyasszonyi sminknél, különös hangsúlyt fektetek a menyasszonyi ruha, a csokor és menyecske ruha színeihez összhangot teremtve, hogy az minden tekintetben harmonizáljon a környező színekhez.

 Az arcformázás elengedhetetlen a menyasszony sminkjének megalapozásakor. A fixálás is nagyon fontos, hiszen legalább 24 óráig nem mozdulhat a smink. Bár első látásra nem tűnhet fel, ha különösebb vizsgálatot nem teszünk a smink tekintetében, de ha jobban megnézzük, legalább 4-5 szín árnyékolása és kiemelése van egy menyasszonyi sminkben, a színek kidolgozásának, satírozásának, pedig aprólékosnak és tökéletesnek kell lennie.

Amikor például a menyasszony aláír a „nagykönyvben”, általában akkor készül olyan közeli kép, amelynél lefelé irányul a tekintet és ott minden satír szín látszik.

Ez természetesen egy távolabbi fotón egyben látható és úgy a fő színek jelennek meg a képeken.

Tehát minden menyasszonynál nagyon fontosnak találom a tökéletes smink elkészítését, hiszen a kézjegyemet viselik életük kiemelkedő napján, melyet fotók tesznek emlékezetesen örökké.

Werkfotó is készült és négyes „kis” stábunkról egy közös emlékkép, melyet becsatoltunk cikkünkhöz.

Köszönjük mindenkinek a közreműködést, szép nyarat és csodás esküvőt kívánva minden leendő párnak.

 

Közreműködők:

Fotó: Kondor Noémi

Modellek: Polyák Kitti  és Vinkovits Adrienn

Helyszín: Kámoni Arborétum Szombathely

Ruha: BOROSTYÁN ESKÜVŐI SZALON (Hérincs Edit) 

Smink és szöveg:  Markó Éva 

www.sminkcsoda.hu  Markó Éva sminkiskola

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére