A mamut, a menyét és a lajhár a meteor ellen – Jégkorszak: A nagy bumm

Tóth Eszter • 2016. július 17., vasárnap •
A bátor ősemlősök ismét akcióba lendülnek.
A mamut, a menyét és a lajhár a meteor ellen – Jégkorszak: A nagy bumm

Az első Jégkorszak 2002-ben hatalmas siker lett, nem csoda tehát, hogy a kedves családi film az elmúlt tizennégy évben egész franchise-zá nőtte ki magát. Az ősemlősök azóta már túlélték az olvadást, megmentették a kelekótya lajhárt a dínóktól és szembenéztek a kontinensek vándorlásának problematikájával is.  A legújabb részben pedig egy, a Föld felé száguldó meteorral veszik fel a harcot, miközben az ő életük is nagy változásokon megy keresztül.

Az abszurd események kiváltó oka ismét nem más, mint a kis Motkány, aki még mindig az áhított makkját kergeti, azonban most sikerül neki az eddigieknél is nagyobb kalamajkát csinálnia. Egy űrhajó fedélzetére jutva billiárdozni kezd a bolygókkal, ennek hozományaként egy óriási meteor veszi célba a Földet. Persze mindebből az állandó szereplőgárda tagjai semmit nem vesznek észre mindaddig, amíg egy meteoreső nem zavarja meg mamut barátunk, Manny házassági évfordulós ünnepségét. A kis csapat ezután összekapja magát és az életét eddig az őslények földalatti világában élő menyét, Buck segítségével elindulnak végrehajtani egy elsőre elég nagy badarságnak tűnő tervet; egy csomó követ lőnek fel az űrbe, hogy eltérítsék a zuhanó követ.

Az alap szereplőgárda (Manny, Sid, Diego) mellett rengeteg mellékszereplővel operál a mozi és mindegyik szereplő külön történetszálat is kap. Előtérbe kerülnek felnőtté válással kapcsolatos gyerek-szülő konfliktusok, a családalapítási nehézségek vagy a párkapcsolati vívódások, miközben a vicces jelentek és az eső- kelő vagy épp kissé kelekótya szereplők (Buck, az oposszumok, a Nagyi) próbálják elvenni a komolyabb szituációk élét. Konfliktusforrásból is kapunk bőven, hiszen a meteorveszély mellett még vérszomjas dínókkal is meg kell küzdenie a kis csapatnak, vagy épp kihúzni az üvegpalotában meditáló örökifjú lámából az univerzum titkát. Az események egy percre sem ülnek le, az egyszerű humor pedig jó szórakozást nyújt a kisebb korosztály képviselőinek. A látvány még mindig zseniális, kimondottan jót tesz a jégkorszaki kalandoknak a 3D.

Az előző epizódok mindegyike ennél több felnőtteknek szóló humort tartalmaz, látható, hogy a legújabb rész egyértelműen a kicsikre épít. Ha van a családban alsó tagozatos gyerek, itt az ideje kézen fogni és elvinni az ősemlősök újabb agyament kalandjára. 

A moziműsort itt találja.

közösség

további frisss

lap tetejére