A magyar bajnokság előtti legerősebb tornát rendezik Szombathelyen, Horváth Zoltánra emlékezve

Frisss.hu - Fotó: Hornyák Emőke • 2016. szeptember 20., kedd •
Két nap a kosárlabda és az Aréna Savaria jegyében.
A magyar bajnokság előtti legerősebb tornát rendezik Szombathelyen, Horváth Zoltánra emlékezve

Kedden délidőben tartottak sajtótájékoztatót a VII. Horváth Zoltán Emléktorna szervezői és a Falco KC vezetői. A fő téma az emlékverseny volt, hiszen hét éve már, hogy Cece nem lehet köztünk, de az emléke továbbra is ott él minden kosárlabdát szerető ember szívében.

Ez hét viszont elég volt arra, hogy ma már a Horváth Zoltán emléktornák Magyarország legrangosabb szezon előtti felkészülési versenye, a címvédő Szolnoki Olaj például csak ezen a tornán vesz részt a bajnoki start előtt.

Az Olaj és a Falco mellett a tavaly negyedik Atomerőmű SE Paks és a hazájában előző idényben ezüstérmes BC Komarno játszik még az Aréna Savariában, ahogy Puskás Tivadar, Szombathely polgármester fogalmazott, négy nagyszerű csapat vesz részt az idei tornán, így ez egy  remek bemelegítés lesz ez a csapat számára a bajnoki start előtt és méltó módon emlékezhetünk meg a nagy Égi Csatárról (Centerről - a szerk.), Horváth Zoltánról.

Rácz Róbert, a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola igazgatója elmondta, hogy nagy megtiszteltetés, hogy immár hetedik alkalommal rendezhetik meg a tornát és amíg meg tudják rendezni ezt a tornát, addig Cece a szívünkben él.

"Újra elmondhatjuk, hogy sikerült egy olyan emléktornát összehozni, ami az egyik legrangosabb, legerősebb. Itt van a tavalyi magyar bajnok, a tavalyi negyedik helyezett Atomerőmű és itt van a Komarno, amelyik csapat tavaly és két éve második, négy évvel ezelőtt pedig bajnok lett hazájában." - mondta  Gráczer György, a Falco ügyvezetője.

Szrecsko Szekulovics edző szerint a csapatnál minden feltétel adott ahhoz, hogy a következő szezonban jó eredményt érjenek el, hiszen a Falconál mindent megtettek azért, hogy jó játékosokkal vágjanak neki a következő idénynek. Tegnap este megérkezett Alekszandar Pustahvar Fehéroroszországból és hamarosan csatlakozik a felkészüléshez, de arról sem szabad elfeledkezni, hogy a Falco 4 játékosa tagja a magyar válogatott keretének, köztük Perl Zoltán is, illetve Bognár Kristóf is tagja volt a válogatott bő keretének.

VII. Horváth Zoltán Emléktorna programja:

Szeptember 23. (péntek)
16:30: Szolnoki Olaj KK – BC Komarno
18:15: Megemlékezés, koszorúzás
18:30: Megnyitó
19:00: Atomerőmű SE – Falco KC Szombathely

Szeptember 24. (szombat)
15:30: Bronzmeccs
18:00: Döntő
19:45: Eredményhirdetés, tombolasorsolás (a jegyét mindenki őrizze meg)

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére