A kötélugrók Orlandóban is a maximumra törekednek

Szita Róbert - Fotó: Gombkötő Regina • 2017. június 28., szerda •
A Szombathelyi Kötélugró Klub kiválósága, Nagy Lola szerint akár dobogós helyezés is összejöhet, de legjobb lenne a dobogó legfelső fokára fellépni.
A kötélugrók Orlandóban is a maximumra törekednek

A szombathelyi kötélugrók kedden elindultak Amerikába, ahol az idei Világ Kupa küzdelmeiben vesznek majd részt. ITT már megírtuk, hogy a szombathelyi utazó keret tagjai, Gyurkó Flavia, Komlósi Kata, Nagy Lola, Kiss Bianka, Varga Flóra minden versenyszámban megméreti magát, Simon Tira pedig ezen a versenyen sajnos csak bíráskodni tud, mivel korábban megműtötték a bokáját. 

Bánhegyi Attila és Füle Magdolna tanítványai közül a szombathelyi csapat 17 esztendős tehetsége, a Nagy Lajos Gimnázium végzős diákja, Nagy Lola a World Jump Rope Federation (WJRF) által szervezett világkupán nem kevesebb, mint 12 versenyszámban indul majd. 

Lola, sűrű lesz az amerikai program? 
Igen, hiszen indulok az összetett egyéniben, a fél perc futásban, a 3 perc futásban, az egyéni gyakorlat összetett egyköteles csapatversenyében (4 fős csapat), a 4x30 másodperces futásban, a 2x30 másodperces duplában, a páros gyakorlatban. Emellett a formációs gyakorlat összetett kétköteles csapatversenyében (5 fős csapat), a 2x1 perces futásban, a 3x40 másodperces futásban, a 3-as kétköteles gyakorlatban, a 4-es kétköteles gyakorlatban DDC (showverseny) és az 1x30 másodperces kétköteles futásban is.

Milyen felkészülést igényelt az év versenye?
Április végéig a diákolimpiára is készültünk, így kicsit rövid volt most az idő, mert egy hónappal később szokott lenni ez a verseny. Amíg tartott a tanév, addig heti 4 edzéssel készültünk és mellette eljártam majdnem minden nap futni, hogy az állóképességem stabil legyen. A végén napi két edzéssel készültünk és a futás ugyanúgy megmaradt.

Mit vársz magadtól és a csapattól?
Egyéniben, a szabadon választott gyakorlatot szeretném jól megcsinálni, azzal tavaly is egész jó helyezést értem el. Páros gyakorlatunkat Komlósi Katával szeretnénk hibátlanul bemutatni, úgy gondolom, azzal lenne esélyünk dobogóra kerülni. Kétkötélben az a cél, hogy a gyakorlatainkat hibátlanul megcsináljuk, mindemellett futószámokban (gyorsasági verseny) is szeretnénk minél több lépést megtenni. Összességében szeretnénk magunkból kihozni a maximumot!

Milyen helyezéssel lennél elégedett?
Mivel ezen a versenyen, korábban Párizsban és Portugáliában már a 2-6 helyezésig minden helyen álltam már, most is összejöhet a dobogós helyezés, de legjobb lenne a dobogó legfelső fokára fellépni.

A szombathelyi kötélugrók az éjszakát a düsseldorfi repülőtéren töltötték, majd 11 órakor folytatták útjukat az orlandói cél felé. A Világkupát június 30 - július 10 között rendezik meg, az esztendő kiemelkedő versenyén Varga Flóra és Gyurkó Flavia a 14-16 évesek, Komlósi Kata és Nagy Lola a 17-18 évesek, míg Kiss Bianka a felnőttek között indul egyéniben. Az ötfős csapat a felnőttek között szerepel majd. 


Korosztályos bontásban 4 napig versenyeznek, aztán az abszolút döntők következnek, ahová korosztályoktól függetlenül a legjobbak jutnak be.

közösség

további frisss

lap tetejére