A két Dóri: Mák Dóri és Bazsó Dóri a daganatos gyermekek arcára szeretne mosolyt csalni

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2015. október 01., csütörtök •
Október 3-án, szombaton a szombathelyi SZSE-pályán a daganatos gyermekek mosolyáért szerveznek többek közt egy zártkörű rendezvényt. A cél most is nemes: spirális infúzió csőre gyűjtenek.
A két Dóri: Mák Dóri és Bazsó Dóri a daganatos gyermekek arcára szeretne mosolyt csalni

„Egy ismerősömön keresztül tudtam meg, hogy Bazsó Dóra doktornőt kell keresni, ha segíteni szeretnék. Mikor megismerkedtünk hamar egy hullámhosszra kerültünk. Aztán bemutatkoztam Masát Péter főorvosnak is, aki szintén egy csupa szív doktor bácsi. Tőlük érdeklődtem, mire van a legnagyobb szükség a Markusovszky Kórház gyermekosztályán. Most spirálos infúzió csőre, mert a gyerkőcök nagy része sima infúzióra van kötve, amibe a játék vagy a járás közben könnyen elakadhatnak. Így elkerülhetőek lennének a spirálossal a kellemetlenségek. De kaptam olyan felajánlást is, hogy egy egész infúziós állványt is vásárol egy jótevő.” – mesélte örömmel Mák Dóri.

A kórházban készült a plakát

Zártkörűre szerveztük a rendezvényt, mert van nyolc-kilenc olyan gyermek, akinek az immunrendszere jelen pillanatban szinte a nullával egyenlő. Így Őket nagyon védenünk kell, mivel szeptember-október környékén az influenza elég gyakori. Hatvan-kilencven gyerkőccel számolunk, ők már gyógyultak, de nemrégiben ért véget a kezelésük.

Az adományok egy része

A rendezvényen sokszínű gyerekprogram próbálja minél jobbá és szebbé varázsolni a gyerekek napját. Szerencsére most is sok segítő akadt. Bereczki Marcsit , Kóbor Róbertet és Literáti Nagy Ádámot, ki kell, hogy emeljem, hihetetlen amit tesznek. Marcsi és családja pizsamákkal és egyéb kiegészítőkkel segíti a kicsiket, Robi egy egész csomagtartónyi képregényeket adományozott az osztálynak. Ádám volt az, akin keresztül ez az egész elindult. A mentősöknek, tűzoltóknak, rendőrségnek Az önkéntes segítséget és támogatásokért köszönet, Móninak és Zolinak, Hajninak, Etinek, Andinak, Kingának, Ildinek, Árpinak, Andrisnak, Robiknak, Petrának, Zsoltnak és barátainak Sárvárról, az osztályon dolgozóknak, nővéreknek, orvosoknak, a szülőknek, és minden segítő kéznek, de végtelenül hálás vagyok mindenkinek, aki kicsit is élhetőbbé akarja tenni ezeknek a gyerekeknek az életét és mosolyt csalnak ezen a napon az arcukra. Továbbá a helyszín biztosításáért külön köszönet a Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft.-nek – teszi hozzá Dóri.

közösség

további frisss

lap tetejére