A karneválon is fontos a toborzás!

Szita Róbert - Fotó: Bodorkós Máté • 2017. augusztus 27., vasárnap •
A légvédelmi-, a repülő- és a díszelgő katonák mellett a rendőrök is bemutatják hivatásukat, de egyenruha-kiállítás is a karneváli közönséget szolgálja még ma is.
A karneválon is fontos a toborzás!

Szombathely 2000 éves katonaváros, sajnos ma nincsen aktív katonai helyőrsége. A Magyar Honvédséget a MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Vas megyei 11 irodája képviseli. E hosszú nevű szervezet kicsiny irodája fontos katonai feladatokat végez. Az érdekképviselet és a kegyeleti feladatok mellett szerződéses katonákat, önkéntes tartalékosokat és területvédelmi tartalékosokat toboroz a Magyar Honvédség számára.

A haza védelme vitákon felül kiemelt feladat, örülünk annak, hogy a Magyar Honvédség ezúton is egy reprezentatív bemutatóhelyet alakított ki a Savaria Történelmi Karneválon – mondta egy középkorú látogató, aki fiával látogatta meg az Aréna u. 8. szám alatti toborzópontot. 

Annyiból különleges ez a program, hogy a katonasulis diákokat is meghívtuk ide, őket még nagyobb szeretettel tanítjuk és neveljük, hiszen ők lesznek az utódaink.  A bejáratnál az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred 2 katonai technikai eszközével, teljes fegyverzetével jelent meg, de a Civil-katonai Lélektani Műveleti Központ (CIMIC) reprezentánsai, valamint a Palotaőrség díszelgői is felvonulnak – erről már Ferge László őrnagy tájékoztatta honlapunkat. 

A Magyar Honvédséget a MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság Vas megyei 11. irodájának vezetőjétől azt is megtudtuk, hogy a hagyományos bemutatók mellett mindig próbálnak valami újat, valami eddig nem látottat hozni. 
Az idei alkalom azért is egyedi, mert haditechnikai eszközöket nagyobb számban tudunk bemutatni. A győri Arrabona Légvédelmi Rakétaezred és a Pápai Bázisrepülőtér technikai eszközei mellett a díszelgők egyenruházata és felszerelése is nagy érdeklődésre számíthat majd – tette hozzá Ferge őrnagy. 

A toborzóponton bárki megtudhatja, hogyan lehet valaki palotaőr, légvédelmi rakétás vagy éppen lövész, de egyenruha- és fegyverbemutatót is megtekinthetnek az érdeklődők. A karneváli eseményen az MH Pápa Bázisrepülőtér és az MH Altiszti Akadémiája is bemutatkozik a nagyérdeműnek.

A katonák mellett bemutatkozik a Vas Megyei Rendőr Főkapitányság Határvadász toborzó csoportja is, akik napjaink fontos rendvédelmi és katonai feladataihoz toboroznak jelentkezőket.

A Magyar Honvédség katonai képességeinek felvonultatása mellett a katonatörténeti kiállítás és a minden bizonnyal nagy érdeklődésre számító egyenruha-kiállítás vasárnap is látogatható az Aréna utca 8. szám alatt.  
 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére