A hőség nem mindig a tűzoltók barátja

Szita Róbert - Tóth Arnold • 2016. július 02., szombat •
Szombathely ad otthont a hétvégi országos ifjúsági tűzoltóversenynek. A megmérettetésen közel háromszáz ifjú önkéntes jelezte, hogy még mindig a legnépszerűbb hivatás a tűzoltóké. A szakmai tudásukról a Sugár úti Atlétikai Centrumban adtak tanúbizonyságot a hazai és külföldről érkezett lelkes lánglovagok.
A hőség nem mindig a tűzoltók barátja

A verseny szombat délelőtti ünnepélyes megnyitójára Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna, Vas és Zala megye csapatai mellett a Nagy-Britanniából és a két magyarlakta határon túli településről érkezett együttesek is felsorakoztak. 


A megmérettetés előtt Dobson Tibor tűzoltó dandártábornok, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke köszöntötte a lelkes fiatalokat. A tábornok balesetmentes és sikeres versenyzést kívánt, majd úgy fogalmazott, hogy ,,ennek a rendezvénynek mindenki csak nyertese lehet, hiszen bármelyik helyezést is szerzi meg az adott csapat, kupa nélkül senki nem mehet haza. 


A tizenéves lánglovagok a többi között akadálypályán váltóverseny keretében mutatták meg tudásuk legjavát. A már most tehetséges lánglovagok a tikkasztó hőségben sugarat szereltek, kúsztak, palánkot másztak és még célba is lőttek a vízsugárral.  


A hétvégi rendezvény üde színfoltja lesz, amikor vasárnap délelőtt az MMIK-tól a Főtérig (a Hollán Ernő - Hefele Menyhért - Kossuth Lajos utca útvonalon keresztül) tűzoltó gépjárműfecskendők vonulnak fel és közben Szombathely Város Fúvószenekara kíséri az ifjúsági tűzoltókat. 


A tűzoltó-verseny vasárnap délelőtt ünnepélyes eredményhirdetéssel zárul, ezt délelőtt 10 órakor tartják a megyeszékhely Főterén.

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére