A hely, ahol a nagyi meséi találkoznak Hollywooddal

frisss.hu Fotó: Hornyák Emőke • 2016. május 22., vasárnap •
Varázslatos délutánt töltöttünk a Savaria Szimfonikus Zenekarral. Videóval!
A hely, ahol a nagyi meséi találkoznak Hollywooddal

A sikeres őszi, tartalmát tekintve inkább felnőtteknek szóló Hollywood Classics gyerekváltozatát tartották szombaton a Bartók Teremben. A Hollywood MM Classics vagyis a korhatár nélküli zenés mesedélután különbözött az eddig megszokottól. A Weöres Sándor Színház színművésze, Kiss Mari afféle mesélő nagymama szerepében egy forgós székben, kezében a történettel moderálta le az eseményt.

Ebbe a sztoriba ültették bele aztán a filmzenéket, így a közönség New Orleans-tól a dzsungelen át egészen Kínáig utazhatott. A dalok tekintetében mi vártunk volna egy-két nagyobb klasszikust, mint A bűvös kard vagy A hercegnő és a béka, de így sem volt rossz. A legütősebb persze – a mellettem ülő mocorgó gyerekek reakciójából ítélve- mindenképpen az Aranyhaj és a nagy gubanc, valamint a Jégvarázs betétdalai voltak.

Most is Pejtsik Péter karmester, vagyis akarom mondani Prospero, a varázsló dirigálta a zenekart mágikus pálcájával. A mesés utazás ének részét Jenes Kitti és Veréb Tamás vitték, akik közül ha akarnánk se tudnánk eldönteni melyikük volt jobb.

Kicsi hiányérzetünk azért támadt: talán az őszi Hollywood Classics-on kicsit nagyobb volt a felhajtás, az hajazott az amerikai villogásra, de itt sem maradtunk meglepetés nélkül, ingyen popcorn járt a legkisebbeknek.

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére