A hazugság árulkodó jelei - lebuktál!

frisss.hu Forrás: Ripost • 2016. március 04., péntek •
Jó, ha tudod, bizony vannak olyan jelek, amikből egyértelműen látszik, hogy mellébeszélsz.
A hazugság árulkodó jelei - lebuktál!

Ezekből tudhatja a másik, hogy kicsit ferdítesz a dolgokon:

1. Zavart

A kevésbé rutinos hazudozók általában zavartan viselkednek. Akit ismerünk, azon egyből észrevesszük ha szokatlan az arckifejezése, vagy éppen furcsa, fölösleges kézmozdulatokat végez (például piszkálja az orrát, a szemét, a haját, a ruháját, az arcát). A hazudozók gyakran kerülik a szemkontaktust, sűrűn elpirulnak, és esetenként a hangjuk is megváltozik. Profi füllentők esetén a túl feszes viselkedés lehet az árulkodó jel.

2. Keresztkérdések

Ha gyanakszunk arra, hogy valaki nem mond nekünk igazat, akkor érdemes hirtelen kérdéseket feltenni neki. Aki jobbra fordítja a fejét a kérdés után, az valószínűleg hazudik, éppen most találja ki a történetet, mivel akkor kutatunk az emlékeinkben, ha balra nézünk. Érdemes a kérdéseket később megismételni, így megfigyelhetjük, hogy van-e különbség a reakciók között.

3. Túl sok részlet, állandó ismétlések

A nem túl jártas mellébeszélők néha túl pontos részletekről is beszámolnak, amelyeket állandóan ismételgetnek, azt gondolva, hogy így csökkenhet a lebukás kockázata. Ha gyanakszunk a hazugságra, akkor érdemes az apró részletekben ellentmondásokat keresni, majd ezeket kiemelni.

4. Visszakérdezés

Sokan a hazudozók közül a “legjobb védekezés a támadás” elv szerint cselekednek, olykor agresszívan, lelkiismeret furdalást keltve megkérdőjelezik a bizalmunkat. Aki túl dühös lesz, az valószínűleg hazudik, hiszen láthatóan nem élvezi az adott helyzetet, valamilyen takargatnivalója van.

5. Rövidek az árulkodó jelek

A furcsa viselkedés a füllentőknél általában rövid ideig tart, mivel ha észreveszik magukat, akkor igyekeznek újra normálisan viselkedni. A viselkedés hirtelen történő változtatása a hazugság egyik legárulkodóbb jele.

közösség

további frisss

lap tetejére